formklippede træer buske

Formklippede træer og buske

Formklippede buske og træer kan købes på planteskolen. På den måde slipper du for at bruge flere år på selv at forme planterne.

Formklippede træer og buske kan være meget smukke at have i din have. Det kan skabe en god kontrast til de andre planters organiske vækst at have nogle planter, der er skarpt skåret til. Det kan for eksempel være i geometriske former som kugler, pyramider eller som spiraler.

Anbefaling: Er du på udkig efter et stort og prisvenligt udvalg af formklippede træer og buske? Hvis ja, så tjek udvalget hos Plantetorvet.dk.

Derudover er der også et praktisk element i at formklippe sine træer og buske. Det kan nemlig være en god måde at sørge for, at de ikke breder sig for meget. Det er særligt vigtigt i en lille have. Med formklipningen af træerne bliver der plads til bunddækkeplanterne under dem.

Har du ikke selv mod på at gå i gang med at forme en busk eller et træ, kan du købe det, hvor det er formet. Så skal du bare selv stå for at vedligeholde det. To af de planter, der er meget populære til formklipning er buksbom og thuja.

Vedligeholdelse af formklippet buksbom

Hvis du selv vil formklippe en buksbom, kræver det mange års tålmodighed, før den får den form, som du ønsker. Det kan derfor være en god ide, at du køber en plante, der er formklippet i forvejen. Det kan for eksempel være som en kugle, en spiral eller en kasse. Buksbom ser flot ud i din have eller som pynt langs en indkørsel.

Formklippet buksbom skal klippes mindst fire gange om året for at holde formen. Jo strammere en kontur du ønsker, jo oftere skal du klippe den. Ønsker du en kugleform, skal du klippe de unge skud af i juni. Det får planten til at komme med nye skud, hvilket gør formen mere tæt.

Læs mere om buksbomhækken.

Vedligeholdelse af formklippet thuja

Thuja er måske ikke den plante, som du først tænker på i forhold til formklipning, men den er rigtig god til formålet, da den vokser hurtigt og er nem at forme.

Når du har købt en formklippet thuja og skal vedligeholde klipningen, er det særligt vigtigt, at du får klippet de parallelle grene af. En thuja sætter nemlig parallelle grene for at lave flere toppe. Du skal vælge den tykkeste og lade den gro. Den anden skal du klippe af. Hvis du lader de parallelle grene vokse, er der risiko for, at stammen kan flække, fordi den bliver for tung. Det kan for eksempel være efter et kraftigt snevejr.

Pris på formklippet thuja og buksbom

Det koster selvfølgelig mere at købe en buksbom eller en thuja, der er formklippet, frem for at købe en plante som du selv former. Det kan dog også godt betale sig, fordi du ikke skal bruge mange år på at forme planten, inden du kan se resultater.

Et godt sted at købe formklippede buksbom er Plantetorvet.dk. Der koster en formklippet buksbom fra omkring 150 kroner for en kugleformet version. Ønsker du en thuja, kan du købe en, som du selv kan forme, for fra omkring 25 kroner stykket. Heldigvis giver Plantetorvet.dk rabat jo flere planter, du køber.