guide til køb af barnevogn

Guide til køb af barnevogn – Sådan finder du den bedste

Barnevognen spiller en meget stor rolle i forbindelse med det at få et barn. Derfor er det også en god ide som forældre at sætte sig lidt ind i, hvilke parametre som er ekstra vigtige, når der skal vælges ny barnevogn.

På BedreBoligliv.dk har vi sat os for at lave en guide/tjekliste til køb af barnevogn som i som forældre med fordel kan læse, hvis I gerne vil have nogle gode råd til at vælge den bedste barnevogn til jeres behov.


Anbefalede forhandlere af barnevogne


Er du på jagt efter en ny og kvalitetsfyldt barnevogn? Vil du gerne gøre et godt køb et sted, hvor kundeservicen er i højsædet? I så fald kan du med fordel tage et nærmere kig på nedenstående forhandlere anbefalet af BedreBoligliv.dk.


Guide – Bliv godt rustet til at vælge den bedste barnevogn

Hvor skal den primært bruges – i byen eller på landet?

Drømmer du om at gå lange og hyggelige ture med din barnevogn i skov og på grusstier? I så fald bør du vælge en vogn, der er udstyret med ekstra kraftige hjul som kan holde til det lidt mere grove terræn.

Kommer du derimod kun til at bruge den i byen og lignende, er det ikke nødvendigt med kraftige hjul, da der som regel er gode og stabile veje i byområderne. I sådan et tilfælde vil en kombivogn være længe fin.

Liggemål – Hvor lang tid skal barnet kunne bruge barnevognen?

Du bør nøje overveje om du skal have et langt eller kort liggemål. Valg af liggemål afhænger af, hvor lang tid du ønsker, at dit barn skal kunne sove i barnevognen. Hvis du gerne vil bruge barnevognen indtil treårsalderen, er det oplagt at vælge en vogn med et stort liggemål.

Hvad er liggemål?

Valg af liggemål drejer sig om, hvor stor barnevognen er indvendig. En vogn med et stort liggemål henvender sig især til dig, der gerne vil bruge barnevognen i lang tid. Derimod betyder et kort liggemål, at barnevognen med stor garanti ikke kan bruges, når barnet er fyldt 2-3 år.

valg af barnevogn guide

Vælg en barnevogn med kraftige hjul, hvis du for eksempel vil gå i skoven, på grusstier og lignende

Hvad med kvaliteten?

Hvis du har planer om at få flere børn, kan det i den grad godt betale sig at købe en kvalitetsfyldt og solid barnevogn, der kan holde i flere år. Det er nemlig i langt de færreste tilfælde, at det kan betale sig at købe en ny barnevogn pr. barn du får.

Brug hellere lidt flere penge på den første vogn og slip for at skulle betale for en ny til dit næste barn.

Skal den være nem at transportere?

Har du tit og ofte behov for at tage barnevognen med i bilen? I så fald bør du vælge en vogn, der er nem at transportere. Derudover er en barnevogn som er nem at transportere også alt andet lige det bedste køb på lang sigt. Der findes ikke noget værre end at stå og bøvle med en vogn, der er dårlig til at pakke sammen og omvendt slå op.

Derfor skal du vælge en klassisk barnevogn

  • Hvis du gerne vil gå ture i skoven, på grusstier og lignende
  • Hvis du gerne vil have en holdbar vogn, der kan bruges af flere børn
  • Hvis dit barn skal sove middagslur i vognen

Derfor skal du vælge en kombivogn

  • Hvis du har et stort behov for at transportere vognen i bilen
  • Du gerne vil undgå at købe en klapvogn på et senere tidspunkt
  • Hvis du primært kommer til at gå inde i byområderne