baby

Hvornår må baby sidde i højstol og skråstol?

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Moonboon – forhandler af vuggemotor og slyngevugger.

En skråstol letter hverdagen for de travle forældre, for når baby kan sidde selv, får du hænderne fri til andre gøremål. Her på siden kan du finde vigtig information om, hvornår baby er klar til at sidde i skråstol og højstol.

Hvornår må baby sidde i skråstol eller højstol?

Der er ikke noget bedre end at bruge tid sammen med sit barn, og som forælder til en skøn og glad baby, nyder du hvert et øjeblik med den lille. Alligevel er der brug for, at du en gang i mellem har begge hænder fri til madlavning, rengøring og andre gøremål. I de tilfælde er det praktisk at aktivere baby i højstol eller skråstol.

En skråstol er imidlertid ikke den første stol, du kan sætte guldklumpen i, for baby må have en vis alder, før en skråstol eller højstol er det rigtige valg.

Ved du, hvor gammel baby må være, før en skråstol kan bruges? Baby må sidde i skråstol fra han eller hun er 6-8 måneder gammel, men faktisk er det ikke kun alder, der afgør, om baby er klar til højstol. Præcis, hvornår baby må sidde i skråstol eller højstol, afhænger af, hvor stiv den lille er i ryggen. Har junior endnu ikke en rank ryg? Så må du vente mere end 8 måneder, før baby er klar til at sidde i højstol.

Hvor længe må baby sidde i skråstol eller højstol?

Det er hårdt for den lille krop at sidde op, og i begyndelsen må baby kun sidde i skråstol eller højstol i 5-10 minutter ad gangen. Stolen belaster nemlig ryggen meget, så det er dit ansvar som forælder at træne den lille til langsomt at vænne sig til en opretsiddende stilling.

Pas på babys ryg

Mange børn nyder at sidde i en skråstol og følge med i dine aktiviteter. Kan du høre, hvordan den lille livligt pludrer? Desværre er skråstol og højstol ikke særligt skånsomt for babys ryg, for når du sætter barnet i stolen, indtager det en passiv stilling, der ikke styrker hele kroppen.

Derfor er det vigtigt, at baby ikke sidder længe i skråstol eller højstol, og bedst er det, hvis den lille kan ligge på maven på gulvet. Her styrkes alle de små muskler, men særligt ryg og nakke.

Når din vågne baby ligger på maven, træner den lille automatisk at rulle, dreje og kravle, og det er vigtigt, for bevægelserne er med til at udvikle barnet motorisk og give en stærk ryg, så baby fra han eller hun er 6 måneder gammel, kan sidde i højstol.

Må baby sove i skrål og højstol?

Kan du høre gabende lyde og klør de små øjne? Baby må ikke sove i skråstol eller højstol, så når junior viser tegn på træthed, skal du som den opmærksomme forælder straks putte dit barn under dynen.

Skråstol og højstol er praktiske hjælpemidler for den travle mor og far, men for den lilles nakke og ryg, er stolene ikke altid optimale. Præcis derfor må baby ikke sove i skråstol eller højstol heller ikke selvom, der blot er tale om en lille lur.

Er du interesseret i flere artikler om babyer og familieliv? Så besøg Moonboons blog her.