afhøvling af gulve

Gulvafhøvling – Afhøvling af gulve betaler sig

Er dine trægulve begyndt at blive skæve og generelt se slidte ud? Hvis ja, kan du med stor sandsynlighed have brug for en gulvafhøvling. En afhøvling gulvet giver nyt liv og energi til dine trægulve. Derudover er det oplagt at få afhøvlet sine gulve, hvis du ønsker at efterbehandle dem.

Læs meget mere om gulvafhøvling i denne artikel, hvor du i øvrigt også får et godt tip til, hvordan du får den bedste pris fra håndværkeren!

Sådan foretages en gulvafhøvling

Er du i tvivl om, hvordan afhøvlingen foregår? Se videoen herunder.

Som du kan se bliver gulvet høvlet ned af en såkaldt gulvhøvl. Høvlen fjerner lige knap 3 mm af overfladen. Det vil sige, at den overfladebehandling som trægulvet bærer præg af også bliver fjernet af høvlen.

Mange forveksler gulvafhøvling med gulvafslibning, men der er faktisk stor forskel. Ved afslibning bruges der sandpapir. Her bruges der knive til at høvle gulvet af. Den helt store fordel ved afhøvling af gulve er, at du får et helt jævnt og lige gulv samtidig med, at eventuel fernis og lak fjernes.

Sådan får du den bedste pris på gulvafhøvling

Hvis du er på jagt efter et firma, der kan afhøvle dit gulv for dig, så læs lige ekstra godt med nu. På blot få minutter kan du nemlig få tre gratis og uforpligtende tilbud på afhøvling af gulve – og det er uden tvivl noget du bør benytte dig af.

gulvafhøvlingSådan får du tre gratis og uforpligtende tilbud på gulvafhøvling


I samarbejde med 3byggetilbud.dk kan du få tre gratis tilbud på afhøvling af gulve. Du skal blot udfylde en formular, hvor du kort beskriver din opgave ”afhøvling af trægulv”.


Efter et par dage modtager du tre gode og billige tilbud som du frit kan vælge mellem. Du har også lov til at takke nej tak til alle tre tilbud uden, at det skal koste dig en krone.


Gulvafhøvling pris: Hvad skal det koste?

Derfor er det en god ide at afhøvle dine gulve

Hvis dine trægulve er blevet slidte og generelt lidt grimme at se på, kan du med en afhøvling af gulvet få det til at se ud som nyt. Derudover kan en afhøvling af trægulvet også være en god ide, hvis du for eksempel ønsker at få en ny stil i din bolig. Rigtig mange har bl.a. stor succes med at gå fra mørke gulve til de mere hvidpigmenterede trægulve, der giver et helt andet lys i rummet.

Værd at vide om afhøvling af gulve

Hvornår skal det udføres?

Når dit gulv begynder at blive skævt, får svære skader eller generelt er meget slidt, er det en god ide at få det afhøvlet. Mange får typisk afhøvlet gulvet i forbindelse med en renovering af boligen og lignende. Når afhøvlingen er færdig, anbefales det at få det slebet med henblik på at få en helt glat overflade, hvorefter du så overfladebehandler det.

Skal det afhøvlede gulv efterbehandles?

Ja, det skal det det. Hvis ikke gulvet får en overfladebehandling, er det meget uholdbart. Der er heldigvis forskellige former for overfladebehandlinger af dit trægulv herunder forskellige varianter, hvilket gør det muligt for dig at vælge en måde, der passer bedst til boligens stil. De overfladebehandlinger drejer sig om:

  • Oliering
  • Lakering
  • Ludbehandling

Kan jeg gøre det selv eller er det bedst med en professionel håndværker?

Med den rette erfaring og ikke mindst det rette udstyr, kan du godt klare opgaven selv. Dog anbefales det altid at få en professionel til det, da det alt andet lige vil give dig det flotteste resultat. Herunder kan du læse, hvorfor det er en god ide at benytte en fagmand.

  • Du er garanteret et godt resultat
  • Du behøver ikke at købe materialer og maskiner
  • Du sparer en masse besvær og tid