hækplanter online

Hækkeklipper: Vælg den bedste model og gør hækklipningen nemmere

Trænger din gamle hækkeklipper til at blive skiftet ud med en ny og mere effektiv en af slagsen? Ved at udskifte din gamle klipper med en ny kan du gøre klipningen meget nemmere og mere effektiv. Derudover kan du også forvente et meget pænere resultat.

I denne guide kan du læse om henholdsvis el- akku og benzin hækkeklippere. Til hver type hækklipper har vi fundet tre modeller, der er blevet anbefalet, testet eller på anden måde positivt omtalt i diverse aviser og boligmagasiner. Det vil altså sige, at de ni modeller som vi har fundet her på siden er nogle af de bedste i tests, anmeldelser og lignende.

Find de bedste tilbud på hækkeklippere:

Typer af hækkeklippere

Der findes hovedsagligt tre forskellige typer af hækkeklippere. Disse tre typer er nærmere beskrevet herunder, hvor du bl.a. kan læse om, hvilke fordele der er forbundet den enkelte type.

El hækkeklippere

El hækkeklippere er i løbet af de seneste år blevet yderst populære. Denne popularitet skyldes især, at klipperen er uhyre nem at betjene. Den vejer næsten ingenting og klipper ganske godt. Herunder kan du se vores bud på tre rigtig gode modeller.

Bosch AHS 6000 PRO-T er solid og robust

bosch-hækkeklipper-1

Foto: 10-4.dk

Bosch AHS 6000 PRO-T er en super solid eldrevet klipper, der ligger utrolig godt i hænderne. Derudover er den også nem at justere i forhold til den arbejdsstilling du ønsker at bruge den i. Denne model kan klippe grene, der er op til to centimer tykke. Skæret der sidder på denne Bosch er yderst effektiv og gør hækklipningen til en leg.

Specifikationer

 • Knivlængde: 600 mm
 • Motorydelse: 700 W

Bosch AHS 6000 PRO-T kan købes hos 10-4.dk og er set til 879 kr.

Black & Decker GT5055 er en let og fleksibel klipper

blackdecker-hækkeklipper-2

Foto: Silvan.dk

Denne model fra Black & Decker er en meget let klipper, der er yderst hurtig og robust i sit arbejde. Klipperesultatet er ganske tilfredsstillende. Derudover er lydniveauet også i den lavere ende, hvilket er en ganske klar fordel. Denne model er velegnet til hække, der har en bredde på ca. 50 til 60 cm.

Specifikationer

 • Motorydelse: 500 W
 • Sværdlængde: 55 cm
 • Vægt: 2,8 kg
 • Kan klare grene, der er op til 2 cm i tykkelsen

Park hækkeklipper 710 W til mellemstore og store hække

park-hækkeklipper-3

Foto: Silvan.dk

Hækkeklipperen fra Park klipper tilfredsstillende – også når det gælder de lidt tykkere grene. Den er udstyret med et drejbart håndtag med henblik på at gøre arbejdet mere ergonomisk. Klipperen egner sig ikke til præcisionsklipning.

Specifikationer

 • Sværdlængde: 61 cm
 • Klippebredde: 24 mm
 • Motorydelse: 710 W

Derfor skal du vælge el hækkeklippere

Du skal vælge en el hækkeklipper, hvis du gerne vil have en handy og ikke mindst let klipper, der ganske effektivt klipper bladene af din hæk. Den helt store fordel ved denne type klipper må uden tvivl være den yderst lave vægt, der gør klipningen meget lettere og mere ergonomisk. Derudover er priserne på denne type klippere også ganske fornuftige.

Akku hækkeklippere

Akku hækkeklippere er især velegnet til dig, der har behov for en klipper, der skal kunne klippe i mange forskellige positioner. Den helt store fordel ved denne hækklipper er, at den fungerer uden benzin og ledninger – den er nemlig udstyret med et genopladeligt batteri.

Black & Decker GTC3655L20 er en god og stærk maskine

Black & Decker GTC3655L20 er en yderst brugervenlig og effektiv maskine, der ligger rigtig godt i hænderne. Taget klipperens ydeevne i betragtning, så er der faktisk tale om en meget let hækklipper, der er nem at klippe og manøvrere med. Denne model er i øvrigt også rigtig god til at klippere de lidt tykkere grene. Det er også et klart plus, at batteriet kan lades op igen på knap en time.

Specifikationer

 • Batterispænding: 36 V
 • Batteritype: Lithium
 • Sværdlængde: 55 cm
 • Vægt: 3,1 kg
 • Opladningstid: 1 time

Bosch AHS 54-20 LI 36V er en yderst behagelig maskine

Foto: XL-Byg.dk

Foto: XL-Byg.dk

Bosch AHS 54-20 LI 36V er stærk og robust klipper, der er rigtig god og nem at styre. Klipperen er udstyret med et kraftfuldt lithium ion batteri, der har en drifttid på min. 50 minutter. Hækkeklipperen er lavet i et meget ergonomisk design, hvilket sikrer dig en behagelig klipning af kækken. Da knivene på klipperen er laserskårne med diamantslibning, så kan du forvente en meget præcis klipning.

Specifikationer

 • Batterispænding: 36V
 • Vægt: 3,5 kg
 • Knivlængde: 540 mm
 • Ladetid: 45 min

Bosch AHS 45-15 LI 10,8V er en super god akku klipper til prisen

Foto: 10-4.dk

Foto: 10-4.dk

Denne model fra Bosch er en kraftig og batteridrevet hækkeklipper, der er yderst velegnet til mindre træer og buske. Med denne lette klipper har du en stor bevægelsesfrihed, hvorfor det er oplagt at købe denne model, hvis du for eksempel har en hæk, der er svær at nå til. Bosch AHS 45-15 LI 10,8V er meget præcis i sin klipning.

Specifikationer

 • Vægt: 2 kg
 • Ladetid: 3 timer
 • Batterispænding: 10,8V
 • Knivlængde: 450 mm

Denne model kan købes hos 10-4.dk og er set til 879 kr.

Derfor skal du vælge akku hækkeklippere

Du bør vælge en akku hækkeklipper, hvis du har behov for en stor bevægelsesfrihed, når du klipper hæk. Da denne type klipper er udstyret med et genopladeligt batteri, kan du altså tage snildt tage den med op på stiger og stilladser, hvis du for eksempel har en meget høj hæk, der skal klippes. Derudover hører vægten også til i den meget lave ende, hvilket gør den ekstra nem og ergonomisk at betjene.

Hækkeklippere til benzin

Hækkeklippere til benzin er en klassisk klipper, der er kendetegnet ved at være meget solid. Denne type hækkeklipper er en smule tung i forhold til de andre typer, men den giver dog et uhyre godt klipperesultat.

ECHO HCR-1500SI giver dig kvalitet til billig pris

Foto: Huskhaven.dk

Foto: Huskhaven.dk

Denne benzin hækkeklipper fra ECHO er en super robust og kraftig klipper, der kan klare langt de fleste opgaver – alt fra tynde til tykke grene. Klipperen er kompakt og har en meget let start. Derudover er den også udstyret med et meget ergonomisk håndtag, hvilket gør den ekstra behagelig at arbejde med.

Specifikationer

 • Sværdlængde: 58 cm
 • Anbefales til større opgaver

Denne model kan købes hos Huskhaven.dk og er set til 4.055 kr.

HITACHI CH66EB3FT er en professionel og effektiv benzin hækkeklipper

Foto: Huskhaven.dk

Foto: Huskhaven.dk

Denne yderst professionelle klipper er til dig, der gerne vil have så effektiv en klipning som muligt. Klipperen er udstyret med 180 graders drejeligt håndtag, hvilket gør den ekstra nem at betjene. Den er nem at starte og giver dig et rigtig godt klipperesultat.

Specifikationer

 • Støjniveau: 88 db ved 700 omdrejninger
 • Dobbeltskær på 65 cm
 • Vægt: 4,4 kg

HITACHI CH66EB3FT kan købes hos Huskhaven.dk og er set til 4.795 kr.

HITACHI CH 22EC er til dig, der ikke vil gå på kompromis med kvaliteten

Foto: Huskhaven.dk

Foto: Huskhaven.dk

Denne kraftige hækkeklipper fra HITACHI er en af de absolut bedste benzin klippere på markedet. Den bør købes af dig, der absolut ikke vil gå på kompromis med kvaliteten. Maskinen benytter sig af en ny purefire motor. Klipperen er kompakt og har en meget let og blød start. Denne klipper kan klippe din hæk med et meget tilfredsstillende resultat til følge.

Specifikationer

 • Vægt: 5,3 kg
 • Purefire motor

Denne model fra HITACHI kan købes hos Huskhaven.dk og er set til 4.875 kr.

Derfor skal du vælge benzin hækkeklippere

Hvis du har en hæk med meget tykke grene, så anbefales det til hver en tid at anskaffe dig en benzin hækkeklipper. Denne type er yderst robust og stærk, hvorfor den anbefales til dig med kraftige hække. Derudover er levetiden på denne type klipper også meget længere i forhold til de to andre typer.

Du kan købe billige hækkeklippere hos disse forhandlere

I Danmark har vi en lang række forhandlere, der har et stort og pænt udvalg af de bedste hækkeklippere på markedet netop nu. Herunder kan du se nogle af de online forhandlere, der har de billigste priser.

Sådan vælger du den rette hækkeklipper

Markedet for hækkeklippere er kæmpe stort. Derfor kan det være yderst svært at gennemskue de forskellige fordele og ulemper, der er forbundet med hver enkelt klipper. Hvis ikke du ved særlig meget om hækklippere, så kan du meget hurtigt komme til at vælge en hækklipper, der faktisk ikke stemmer overens med dit behov.

Hvis du er en af dem, der har en begrænset viden om hækkeklippere, så anbefales det at læse nedenstående guide. Guiden vil gøre dig i stand til at vælge den helt rette hækklipper til dit behov.

Inden du køber

Der er en række faktorer som du skal tage med i dine overvejelser, inden du køber. Disse faktorer er meget afgørende for, hvilken model du vælger.

Hækkens størrelse

Hækkens størrelse og tilstand spiller en meget stor rolle for, hvilken type klipper du vælger. Hvis du har en meget bred hæk, så anbefales det at vælge en klipper med en lang klippelængde, da dette vil gøre arbejdet nemmere. Har hækken meget tykke grene, så skal du sørge for at vælge en klipper, der er robust og har en lang levetid – for eksempel benzin hækkeklipperen.

Er hækken frit tilgængelig?

Hvis den hæk du skal klippe er meget svær at komme i nærheden af pga. bygninger, buske, træer eller andet, så er det bedst at vælge en klipper, der er meget handy og nem at manøvrere – for eksempel akku klipperen, da den hverken er tung eller har en ledning efter sig.

Er hækken derimod frit tilgængelig, så behøver du ikke at tænke så meget over, hvilken type du vælger.

Det økonomiske aspekt

Inden du køber din hækkeklipper, så skal du også vurdere, hvor mange penge du ønsker at bruge på den, når den er i drift. El- og akkuklippere er ganske økonomiske på sigt, da de som sagt kun bruger el. Hvis du derimod vælger en benzin klipper, så skal du tænke på, at den løbende har behov for at blive fyldt op med nyt benzin. Derudover skal den af og til også have olie.

Har du problemer med ryggen eller andre kropsdele?

Hvis du går og har nogle småskavanker, der gør det svært for dig at løfte tunge ting i længere tid, så er det ikke sikkert, at du bør vælge en benzin hækkeklipper. I stedet bør du fokusere på at få en så ergonomisk hækklipper som muligt. Det vil altså sige, at en el- og akkuklipper er at foretrække, da disse to typer er meget lette.

hækkeklipper test

Hvis du skal klippe tykke grene, så anbefales det at købe en benzin hækkeklipper

Nu er typen på plads – Hvad så?

Når du har gennemgået ovenstående faktorer, så har du højst sandsynligt dannet dig en god fornemmelse af, hvilken type hækkeklipper du skal have. Når først typen er på plads, så handler det i bund og grund om at finde en model, der passer perfekt til hækkens størrelse og tilstand.

Hækkens bredde afgør klippelængden på hækkeklipperen

Hvis din hæk er meget bred, så anbefales det at vælge en model med en lang klippelænge. Den lange klippelængde gør det meget nemmere for dig at klippe hækken, da du ikke behøver at klippe over det samme område flere gange.

Har din hæk tykke grene?

Hvis din hæk har forholdsvis tykke grene, så bør du vælge en lidt kraftigere model. Det er bestemt ikke alle el- og akkuklippere, der kan klare en bøgehæk. Har du derimod en ligusterhæk, så er el- og akkuklipperen ganske udmærket.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så er du velkommen til at benytte dig af kommentarfeltet herunder.

Læs også: Hækplanter online