Jordbor og pælebor

Jordbor – Elektrisk eller benzindrevet jordbor?

Har du behov for et jordbor, men er du i tvivl om du bør vælge et elektrisk eller benzindrevet et af slagsen? Kan det overhovedet betale sig at købe et jordbor eller er det bedre at leje et? Alt dette kan du få svar på her på siden.

Elektrisk jordbor

Et elektrisk jordbor bør vælges af dig, der har en række mindre boreopgaver som for eksempel plantning af frugttræer og lignende. Fordelen ved et el jordbor er, at det er lettere i forhold til et benzindrevet. Derudover kræver boret næsten ingen vedligehold. Sæt ledningen i stikkontakten og du er klar til at bore en masse huller.

Elektrisk en-mands jordbor

elektrisk jordbor

Foto: Texas.dk

Dette el jordbor er perfekt til dig, der skal bore huller til hegnspæle, frugttræer og lignende. Der medfølger et bor med en diameter på 15 cm.

Specifikationer

 • Effekt: 1200 watt
 • Spænding: 230 volt
 • Vægt: 12,8 kg
 • Boredybde: 80 cm

Denne elektriske model er set til 1.495 kr. hos Texas.dk.

Benzindrevet jordbor

Hvis du skal have boret en masse huller, så er det oplagt at købe et benzindrevet jordbor. Det benzindrevne jordbor er for eksempel ekstra god at bruge, når der skal bores huller til hegnspæle rundt om marker, skovarealer og lignende. Den helt store fordel ved denne type bor er uden tvivl dens styrke. Det benzindrevne jordbor er meget kraftigt og kan derfor bore huller i selv det hårdeste jord.

EA5200 m/bor

Jordbor og pælebor

Foto: Texas.dk

Dette bor er ganske solidt og ergonomisk at arbejde med. Boret er perfekt til privat brug, hvis der for eksempel skal bores huller til hegnspæle. Med dette bor kan du bore 70 cm ned.

Specifikationer

 • Kobling: Slyngkobling
 • Motor: Powerline
 • Slagvolumen: 52 cc
 • Ydelse: 1.82 kW
 • Vægt: 11 kg

EA5200 er set til 2.870 kr. hos Texas.dk.

Jordbor EA5200

Jordbor og pælebor

Foto: Texas.dk

Dette jordbor minder meget om ovenstående model fra Texas. Den helt store forskel er, at den er udstyret med en stærkere motor, så arbejdet bliver lettere for dig.

Modellen forhandles hos Texas.dk og kan købes for 2.495 kr.

NEG 52

pælebor neg 52

Foto: Texas.dk

NEG 52 er et super kraftfuldt enmands jordbor. Den har en boredybde på 70 cm, og denne kan med fordel forlænges med en forlænger. Boret kan bruges af både private og professionelle. Den er udstyret med et ergonomisk styr, så du ikke får ondt i nakke og skuldre, når den er tændt.

Specifikationer

 • Motortype: 2-takt
 • Slagvolumen: 52 cc
 • Ydelse: 700 omd. i minuttet
 • Kobling: Slyngkobling
 • Vægt: 13 kg

NEG 52 kan købes hos Texas.dk og er set til 4.495 kr.

Forlæng jordboret med en forlænger

Hvis du efter at have købt dit bor får behov for at bore nogle dybere huller, så kan du blot købe et forlængerstykke. Forlængerstykkerne forlænger dit bor med 40 cm ad gangen, og der er ingen begrænsning for, hvor meget du kan forlænge dit bor med. Dog bliver det sværere og sværere at styre boret i takt med, at det bliver længere og længere.

Bør du købe eller leje et jordbor?

Hvis du kun skal bruge boret til et enkelt hul eller to, så anbefales det at leje et jordbor. Skal du derimod bruge det til en lidt større og mere omfattende opgave, så kan det i de fleste tilfælde betale sig at købe et.

Fordele ved at leje

Fordelen ved at leje et jordbor er, at du ikke behøver at betale særlig meget for at bore de huller du har behov for. Derudover kan du ved at leje boret også spare penge på vedligehold, reparationer og lignende.

Fordele ved at købe

Den helt store fordel ved at købe et bor er, at du altid har et til rådighed. Det vil sige, at du ikke behøver at leje, fordi du blot skal have boret et par huller i haven eller lignende. Derudover skal du heller ikke bekymre dig om eventuelle skader på boret, da du som ejermand ikke behøver at betale ekstra til en eventuel udlejer.

En anden fordel ved at købe er også, at du selv kan begynde med at leje dit jordbor ud. På den måde kan du lade maskinen tjene sig selv hjem igen. Det kan anbefales at gå flere sammen om at købe et bor. På den måde sparer I lidt penge og får begge noget godt ud af det.

Er et jordbor det samme som et pælebor?

Svar: Ja.

Et pælebor er det samme som et jordbor. Den eneste forskel på de to er navnet. Grunden til, at jordboret også bliver kaldt pæleboret skyldes, at du typisk bruger sådan et bor til pæle, hegn og lignende.