køjeseng til børn

Køjesenge til børn – Købsguide

Køjesenge til børn er noget af det bedste, man kan forestille sig som en lille sprudlende spilopmager. Det er sjovt at bygge hule i underkøjen, at lege på en eventuelt tilhørende rutsjebane, eller bare sove sammen med vennerne, veninderne eller søskende på en adskilt men stadig nær måde.

Men barnet finder jo desværre ikke ligefrem hverken pengene eller tiden til selv at vælge sin køjeseng – Det er din tjans som forælder, og derfor har vi valgt at guide dig igennem nogle af de væsentligste spørgsmål, der måtte trænge sig på.

>> Klik her og se stort udvalg af køjesenge til børn <<

FLEXA – Kendt for deres kvalitetssenge

FLEXA er en solid dansk producent af interiør til børneværelset, og de har været stærkt kørende lige siden 1972. De specialiserer sig udelukkende i at designe og specialfremstille senge, borde, skabe og andet interiør til børneværelset, som hjælper til at skabe et stimulerende og trygt miljø for barnet at vokse op i.

FLEXA slår sig blandt andet stærkt fast på deres grundværdier, som bl.a. bygger på et miljømæssigt ansvar, et flot design kombineret med funktionalitet, som fremmer børns udvikling og ikke mindst en vision om at hjælpe børn til at udnytte deres potentielle mest muligt.

FLEXA gør desuden meget ud af at påtage sig både et socialt og miljømæssigt ansvar. De har flere gange støttet danske og udenlandske lokalsamfund og foreninger, hvilket skaber glæde og taknemmelighed – Noget, som FLEXA kan mærke, og som de viderebringer i deres udvikling, design og produktion af kvalitetskøjesenge til børn.

Endvidere har de et stadig voksende fokus på at passe på vores fælles klode under produktionen. Et sundt og godt miljø og klima er vigtigt for vores børn, og det er noget af det, FLEXA tager allermest alvorligt. De benytter sig derfor udelukkende af PEFC certificeret træ, som er internationalt anerkendt som træ fra bæredygtig skovdrift.

De anvender genbrugstræ i deres produktion, således at produktionen foregår så miljøvenligt som muligt ved at benytte CO2-neutral energi. Selv savsmuld samles sammen på fabrikkerne og genanvendes til produktion; hvad end det er som materialer eller forbrænding.

Se den mest populære køjeseng til børn fra FLEXA

flexa hit køjeseng

Hvis du er interesseret i at se en af de populære køjesenge fra FLEXA, får du her den absolutte bestseller fra Unolivings sortiment.

Denne FLEXA Hit køjeseng er udviklet i et klassisk og stilrent design uden alt for mange detaljer, hvilket passer godt ind i danskernes mere og mere udbredt minimalistiske indretning.

Køjesengen er i massivt fyrretræ, som har fået udført overfladebehandlinger uden nogen som helst skadelige indholdsstoffer og på en miljøvenlig måde.

Hit køjesengen fra FLEXA er i en pæn og afdæmpet hvid farve, der er to køjer samt en stige, som giver mulighed for at komme sikkert op og ned fra øverste køje.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af køjeseng til mit barn?

Når du vælger køjesengen til dit barn, skal du holde øje med et par faktorer. Først og fremmest skal du naturligvis tænke barnets ønsker ind i valg af seng – Er der tale om en rigtig lille prinsesse, så skal det måske være en seng med lyserødt prinsessetema. Er der omvendt tale om to brødre, som bare gerne vil have lidt sjov i gaden og bruge en masse energi, så kan en køjeseng med rutsjebane f.eks. være et godt valg.

Kig desuden efter en seng med sengehest i øverste køje, hvis du gerne vil undgå risici for, at dit barn falder ud af sengen om natten. Vær også opmærksom på, at børn under 6 år frarådes at sove i øverste køje af sikkerhedsmæssige hensyn; sengehest eller ej.

Men ud over selve designet og sengens funktionalitet, bør du også holde øje med sikkerhedsgodkendelser og produktion – Heriblandt produktionens miljøvenlighed eller mangel på samme, hvis du går op i vores fælles klima.

Er sengen godkendt?

Der er ingen officielle danske krav til produktion af køjesenge og sikkerheden ved sengene. Der findes dog en række instanser herhjemme, som fører kontrol og udfører tests af bl.a. køjesenge til børn.

Du bør derfor holde øje med godkendelser fra ForbrugerLaboratoriet og Dansk Varefakta Nævn, hvis du vil være på den sikre side. Når du kigger på diverse udvalg af køjesenge til børn kan du derudover også holde øje med godkendelser såsom den europæiske godkendelse EN 747 samt det tyske TÜV.

Som regel fremgår det på forhandleres hjemmeside eller under de enkelte produkter og modeller i udvalget, om de er godkendt af nogle af ovennævnte instanser eller eventuelt af andre.

OBS: Vær dog opmærksom på, at det ikke er et lovkrav, at sengen skal være godkendt. Du kan derfor sagtens finde både miljøvenlige og sikre senge, som ikke har fået tildelt officielle godkendelser.

Mangler du plads på børneværelset? En god køjeseng er løsningen

En af de helt store kæpheste ved køjesenge er naturligvis deres konstruktion, som giver optimal pladsbesparelse.

Hvis du har mere end et barn, og de gerne vil dele værelse, men have hver deres seng at sove i, så kan en køjeseng løse netop denne problemstilling. Og tilmed sparer du en masse plads på værelset eller værelserne, da køjesengen ikke optager lige så mange kvadratmeter plads som to enkeltstående senge ville have gjort.

Hvis dit barn kun skal bruge sengen til sig selv, kan der stadig være god pladsbesparelse at hente med en køjeseng til børn. Barnet kan nemlig bruge nederst eller øverste køje til opbevaring af legetøj, bamser, puder og lignende.

Derudover findes der efterhånden mange moderne modeller af køjesenge, som har indbyggede skuffer og skabe, som giver ekstra opbevaringsplads, uden at sengen fylder mere.

Hvad er din erfaring med køjesenge til børn?

Har du og dit barn haft fornøjelsen af at eje en køjeseng? Hvilken slags valgte i? Og hvilken slags køjeseng vil du anbefale andre forældre at købe?

Del din mening og gode råd i en kommentar herunder, så andre forældre og børn kan få glæde af dine og dit barns egne erfaringer.