Pris på nyt tag

Har du gennem en længere periode gået med tanker og overvejelser om, hvorvidt du skulle få skiftet det gamle tag på huset ud med et nyt – og tænker du i den forbindelse, at nu skal det være?

I så fald kan det godt betale sig at undersøge markedet godt og gøre det yderst grundigt, for der er utrolig mange forskellige muligheder, når du vil have nyt tag. Der findes mange forskellige materialer, former, farver og ikke mindst priser!

Det kan derfor godt betale sig at læse videre her, for her på siden får du en række gode råd og informationer om hele processen, når du skal have nyt tag herunder pris, tagtyper og meget mere.


Få 3 tilbud på nyt tag – Gratis og uforpligtende


Få tre gratis og uforpligtende tilbud på nyt tag fra tre godkendte og professionelle tagfirmaer i dit nærområde via 3byggetilbud.dk.


→ Få tre gode priser på nyt tag her 

Hvad koster et nyt tag?

Lad os slå en ting fast først. Et nyt tag er en meget væsentlig del af huset, og du skal derfor først og fremmest sikre dig, at arbejdet bliver gjort professionelt, så der ikke opstår mange fejl og andre komplikationer både under og efter projektet såsom utætheder, som efterfølgende kan føre til vandskader.

Derfor er det vigtigt, at du indhenter et tilbud fra et håndværkerfirma, som du tør betro opgaven til, og samtidig skal du forsøge at undgå virksomheder, hvor prisen virker helt usandsynlig og unaturligt billig. Hvis du vil gøre det ekstra nemt for dig selv, så kan du med fordel indhente tre gode tilbud/priser på nyt tag via 3byggetilbud.dk – helt gratis og uforpligtende.

Hvad er en normal pris for et nyt tag så?

Der findes utrolig mange forskellige priser på nyt tag, og prisen afhænger af mange ting. Den samlede pris afhænger af en lang række faktorer, men en samlet pris på ca. 100.000 kr. er ikke unormalt, når der både skal medregnes materialer, byggetilladelser, løn til håndværkerne osv.

solpanel på tagDet er dog vigtigt, at undersøge markedet godt og grundigt, for priserne kan nemlig svinge med helt op til 50.000 kr. for præcis det samme stykke arbejde! Det kan skyldes mange ting, såsom hvordan håndværkerne beregner prisen; En håndværker kan sige, at han medregner 30.000 kr. i prisen fordi han skal ud og leje et stillads, mens en anden håndværker måske har sit eget stillads, og derfor ikke medregner dette i din pris, fordi han har købt og betalt dette på forhånd.

Har håndværkerne meget få opgaver, når du indgiver din bestilling, så kan dette også betyde, at din pris bliver en tand dyrere, fordi de skal have nogle penge i kassen, sammenlignet med virksomheder, som i forvejen har mange andre opgaver, og derfor ikke er helt så økonomisk afhængige af din opgave.

Derfor er det igen vigtigt at sætte sig grundigt ind i, hvilket håndværkerfirma du har med at gøre.

Forventningsafstem med håndværkeren/tagfirmaet inden tagarbejdet går i gang

Under et byggeprojekt kan der forekomme uforudsete hændelser og omkostninger, og derfor afsætter en håndværker typisk et beløb til netop disse ting. Det beløb kan også afvige meget fra hinanden, og her kan det være en god idé, at du afklarer det med håndværkeren før en aftale indgås, så du ikke får en slem overraskelse senere hen.

tilbud nyt tag

Det kan sikre dig en lavere pris, fordi håndværkeren måske ikke skal hensætte så stort et beløb til noget arbejde, der ikke er taget højde for fra starten af.

Tillægspriser i forhold til pris på nyt tag

Udover den overordnede pris for taget, hvor der medregnes materialer, løn til håndværkere osv., så er der også en række tillægspriser, som kan komme oveni den regulære pris.

Det er nogle af de andre faktorer, som har en stor indflydelse på prisen på ens nye tag; Størrelsen af dit tag (grundplanen for dit hus), hvilken type hus du har, hvor stor en hældning taget har og ofte også, hvilken type tag du har på lige nu.

tagrenoveringMange håndværkere sætter nemlig de første 15.000 – 20.000 kr. af det samlede beløb af til at fjerne dit nuværende tag. Her er der så mulighed for at spare disse penge, hvis du selv påtager dig denne arbejdsopgave og fjerner dit gamle tag samt skiller dig af med dette.

Prisen afhænger også af valg af tagtype

Samtidig skal du så bestemme dig for, hvilken ny tagtype du ønsker, om du ønsker isolering i taget, om der skal skiftes til nye tagrender også, om taget skal laves med ekstra kviste, eller om du tænker, at der skal et vindue eller to i taget, hvis du eksempelvis har en hems, hvor der godt kunne bruges noget ekstra lys.

Nogle husejere har også skorsten, og når taget alligevel skal skiftes, så renoverer mange også skorstenen, hvilket hurtigt kan løbe op i ca. 10.000 kr. ekstra. Et nyt tag er derfor ikke bare lige sådan at få skiftet.

Rådgivere kan hjælpe dig med at finde en god pris

Som du netop har læst, så er der utrolig mange forskellige faktorer, der alle har en indflydelse på prisen på dit nye tag. Derfor handler det om, at du gør dit forarbejde godt og grundigt og indhenter en række forskellige tilbud med henblik på at sammenligne forskellige håndværkere og tagmontører med hinanden.

Det giver dig en bedre fornemmelse af prislejet, og du kan hurtigt spare store summer penge ved dette – fremfor at vælge det første firma du kan komme i tanke om.

Hertil kan det være en god idé at anvende en rådgiver/tilbudstjeneste, som kan indhente en række tilbud på nogle kvalificerede håndværkere. På den måde sorterer du først og fremmest de uprofessionelle fra, og sikrer dig, at resultatet i sidste ende er af en vis kvalitet.

3byggetilbud.dk er en gratis tilbudstjeneste, der giver dig tre tilbud på nyt tag

nyt tag tilbud 3byggetilbud.dkHer hos BedreBoligliv.dk anbefaler vi dig at benytte – 3byggetilbud.dk – hvis du inden for nærmeste fremtid skal have nyt tag. 3byggetilbud.dk er en tilbudstjeneste, der sørger for at formidle kontakt mellem dig som forbruger og forskellige håndværkere/fagspecialister.

Fordelen

Den helt store fordel ved at bruge 3byggetilbud.dk er, at du kan få en super god pris på nyt tag fra tre professionelle og forhåndsgodkendte håndværkere. Grunden til, at prisen er bedre og billigere skyldes, at de tre håndværkere/tagmontører indbyrdes kæmper om dig som kunde, hvorfor de er nødsaget til at presse prisen lidt ned, hvis de vil gøre sig nogle forhåbninger om at fange din opmærksomhed.

→ Gå til 3byggetilbud.dk og se hvor nemt du kan få tre gratis og uforpligtende tilbud

Sådan fungerer 3byggetilbud.dk

Er du i tvivl om, hvordan tilbudstjenesten 3byggetilbud.dk fungerer? Frygt ej. Du er ikke den eneste. Derfor har de hos 3byggetilbud.dk været så venlige at lave en lille video, der kort (men præcist) forklarer, hvordan de kan hjælpe dig med at spare en masse penge på dit nye tag. Se med herunder.

Design af dit nye tag

Når du skal i gang med et så omfattende projekt som at få lagt nyt tag på, så er det med at sætte sig ind i de mange forskellige muligheder, der er omkring tagbelægninger.

Der findes utrolig mange forskellige tagtyper, og de kan alle svinge utrolig meget i pris. Ønsker du et nyt tegltag, og i hvilken farve? Skal det være mønstret, zigzag, tegl, eternit eller beton, skal der være en større hældning, ekstra isolering, plads til en skorsten eller noget helt tredje? Mulighederne er mange, og prisen kan svinge med mange tusinde kroner – alt efter dit valg.

Taget er noget af det mest karakteristiske på dit hus. Derfor vælger mange at gøre en stor del ud af det. Det er dog en rigtig god idé at tage udgangspunkt i det oprindelige tag som huset er belagt med for at undgå at lave for store designændringer, der i sidste ende ikke vil klæde huset.

Typer af tag – Hvilke tagtyper findes der?

tag på ladeNu er prisen blevet gennemgået, og beskrevet ud fra en lang række perspektiver. Nu vil en række forskellige tagtyper blive beskrevet herunder forskellige priser på disse.

Tegltag

Tegl er det meget traditionelle tagmateriale, og er i dag stadig utrolig populært. Holdbarheden er meget høj, og du kan få det i mange forskellige varianter; Farverne rød og sort, ubehandlet, glaseret, med halvblank overflade (engoberet). Teglsten er som regel altid vingeformet, og det giver et utrolig flot udseende, når du så kigger på taget, både tæt på og fra lang afstand.

Der er mulighed for at anvende tegl som materiale på hældninger ned til ca. 15-20 grader. Tegltag er en meget hyppig tagudformning, og derfor kan du nemt finde en lang række priseksempler på internettet og i kataloger, hvor der tages udgangspunkt i tegl.

Betontag

Betontag er en anden type tagbeklædning, og den er ligeledes meget populær herhjemme. Faconen er typisk af vingefacon og kan i mange tilfælde forveksles lidt med tegl. Dog er betonpladerne noget tykkere end tegn, og vægten er også noget højere.

Du kan også få flade betontagsten, som kan ligne naturskifer lidt. Ligeledes findes betontagsten i en lang række farver, og med forskellige overfladebehandlinger, såsom mat eller blank.

Der er mulighed for at anvende betontag på hældningerne ned til ca. 14 grader. Prisen for betontagsten er ofte i den lidt billigere ende. Du har mulighed for at finde priseksempler på diverse hjemmesider og i kataloger for at få et godt indblik i prisen.

Eternittag

Den tredje type tag, når vi snakker om de mest populære typer, er eternittaget. Her er tagpladerne lavet af fiberarmeret cement, og kvaliteten er derfor rigtig høj. Disse tagplader findes både helt flade og med bølgeform i større og mindre grad, og ligeledes i mange forskellige nuancer, såsom sort, grå, røde og brune.

Eternittag er for alvor begyndt at vinde frem, og de findes på mange nye huse, og de kan anvendes på hældningerne helt ned til ca. 14 grader. Prisen for eternittag ligger meget lig teglpriserne, men igen, så afhænger dette af, hvilket håndværkerfirma du har kontaktet, og hvad de tager for det.

I videoen herunder kan du få gode råd til valg af nyt tag

Nyt tag giver mange muligheder

Et nyt tag er et meget stort byggeprojekt, og du skal derfor overveje det meget nøje, før du vælger at skifte dit tag ud. Det er både meget omkostningsfuldt, og et projekt, som kræver en del arbejde. Men når det så er sagt, så kan et nyt tag også gøre utrolig meget for dit hus udseende, og være med til at pifte det meget op, og øge værdien en smule.

Spar penge på varmeregningen med et nyt tag

Derudover bør det også nævnes, at du med et nyt tag typisk kan skære adskillige tusinde kroner af din varmeregning hvert eneste år, da det nye tag alt andet lige være meget bedre til at isolere. Jo bedre dit tag er til at isolere, jo mere effektivt vil varmen i huset blive udnyttet.

Samtidig giver en udskiftning af taget dig en lang række muligheder såsom at få opsat nye vinduer i rum, der kunne trænge til lys. For eksempel hvis du ønsker at bruge et rum til spillerum, soveværelse eller andet og gerne vil have noget mere lys. Her kan et vindue give utrolig meget naturligt lys, hvilket er en stor fordel.

tilbud nyt tag

Har du gået med tanker om, hvorvidt du på et senere tidspunkt vil have solpaneler op også, så er det en super god idé at få et nyt tag monteret – eller i hvert fald få det gamle total istandsat således, at kvaliteten og holdbarheden er helt i top med henblik på at give solpanelerne/solcellerne de bedste betingelser for at danne så meget strøm som mulig.