rygskjold ski og snowboard

Rygskjold til ski og snowboard – POC og Sweet Protection

Som skiier og-/eller snowboarder er det en uhyre god ide at køre med et rygskold. Rygskjoldet er med til at minimere risikoen for alvorlige ulykker ganske betragteligt.

Her på siden ser vi nærmere på rygskjold, der især er egnet til ski og snowboard. De rygskjold vi ser nærmere på er fra mærkerne POC og Sweet Protection – to mærker der er meget anerkendte inden for ski- og snowboardverdenen for deres høje sikkerhed og ikke mindst gode komfort.


Annonce

Find gode tilbud på rygskjold

Hos Blacksnow.dk og Aktivvinter.dk kan du finde nogle af Danmarks bedste tilbud på rygskjold.

Tag et kig på deres udvalg og gør en god handel.

God skiferie!


Derfor skal du læse denne artikel

  • Gode råd til køb af det rette rygskjold
  • Nyttig information om POC og Sweet Protection
  • Pristjek

POC rygskjold

Et POC rygskjold er kendetegnet ved en meget høj kvalitet både sikkerheds- og designmæssigt. Det populære mærke POC er bl.a. også kendt for deres skihjelme og skibriller – læs mere om skibrillerne her.

Herunder har vi udvalgt to populære POC rygskjolde du med fordel kan købe, hvis du gerne vil sikre din ryg så godt som muligt. Hvis du gerne vil se eksempler på flere POC rygskjolde, anbefaler vi, at du besøger forhandleren Blacksnow.dk.

POC Spine VPD 2.0 Vest

poc spine rygskjold vpd

Hvis du er på jagt efter det bedste af det bedste inden for POC rygskjolde, er der ingen tvivl om, at denne vest er et oplagt valg. Den er udstyret med det højeste sikkerhedsniveau (CE 1621-2), hvilket vil sige, at den også er godkendt til motorcykel.

Derudover er vesten vaskbar, hvilket er en stor fordel, da sådan en meget hurtigt kan komme til at lugte forfærdeligt, hvis den ikke bliver vasket. Som du kan fornemme på billedet, er den meget anatomisk og ergonomisk opbygget, hvilket sikrer dig en høj komfort ved brug. Den er i skrivende stund set til 1.799 kr.

POCITO VPD Spine Fluorescent – rygskjold til børn

pocito rygskjold til børn

Dette rygskjold til børn fra POC bærer præg af en meget høj kvalitet. Den er specialdesignet til børn og er samtidig motorcykelklasse 2 godkendt, hvilket vidner om en meget høj sikkerhed og kvalitet.

VPD betyder, at den er udstyret med et skjold af viskoelastiske materialer. Det betyder, at rygskjoldet til børn former sig efter ryggen og giver den bedste støtte og komfort. Den er i skrivende stund set til 699 kr.

Sweet Protection rygskjold

Sweet Protection er også et af de bedste mærker inden for rygskjolde og beskyttelse, når du står på ski og snowboard. Mærket er i særdeleshed også kendt for dets høje sikkerhed kombineret med uovertrufne komfort. Sweet Protection henvender sig især til dig, der gerne vil have noget af det bedste beskyttelsesudstyr på markedet.

Sweet Protection Grinder Back Protector Gloss

sweet protection rygskjold grinder

Hvis du gerne vil køre med noget af den bedste og mest anerkendte sikkerhedsteknologi, så er dette rygskjold fra Sweet Protection lige noget for dig. Dette skjold er også motorcykelgodkendt, hvilket vidner om en ganske høj kvalitet.

Derudover har rygskjoldet vundet flere tests og anmeldelser. Den vejer ikke mere end 700 gram, hvorfor du næsten ikke kan mærke, at du har rygskjoldet på, når du står på ski eller snowboard. Der er altså her tale om et meget komfortabelt og sikkert skjold. Det er i skrivende stund set til ca. 1.799 kr.

Sweet Protection Bearsuit Back Protector True

sweet protection rygskjold bearsuit

Hvis du er på jagt efter et super godt rygskjold til prisen, så er Sweet Protection Bearsuit et godt valg. Dette rygskjold bærer præg af et ergonomisk design, hvilket giver dig og din ryg en god og komfortabel oplevelse.

Dette skjold vejer kun 750 gram, hvorfor det også kan betegnes som et letvægts rygskjold. Derudover er det motorcykelgodkendt, hvilket vidner om en meget høj sikkerhed. Dette skjold giver dig et tætsiddende og komfortabelt fit og er anbefalet af mange skiiere og snowboardere.

Værd at vide når du køber rygskjold

Rygskjoldet skal passe så godt som muligt

Det er uhyre vigtigt, når du vælger nyt rygskjold, at du ikke vælger en model som ikke passer 100%. Rygskjoldet må ikke være for lille eller for stort. Det skal passe så godt som muligt!

Hvis du kører med et for lille/stort rygskjold, vil du opleve et ubehag, når du står på pisterne – ganske enkelt fordi skjoldet ikke passer til din krop. Derudover er et for lille rygskjold heller ikke sikkert at køre med, da det ikke sørger for at dække de mest vitale områder godt nok

Har du brug for en størrelsesguide? Find en god størrelsesguide hos forhandleren Blacksnow.dk!

Sådan føles det rette rygskjold at have på

Et rygskjold til ski og snowboard som passer, er et skjold, der sidder tæt uden at virke stramt. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på IKKE at vælge et skjold, der føles for stramt eller sidder for løst.

Du skal tænke på, at rygskjoldet skal bruges under stor aktivitet og bevægelse, hvorfor det er vigtigt, at det ikke sidder og irriterer dig, når du for eksempel tager de skarpe sving eller laver nogle freestyle tricks blot for at nævne nogle eksempler. Hvis du er i tvivl om, hvilken størrelse du skal have, anbefales det til hver en tid at kontakte en professionel forhandler med henblik på at få råd og vejledning.

Video: Se Blacksnow.dk forklare lidt om køb af rygskold til ski og snowboard

Hvilken type skjold skal du vælge: Det traditionelle eller det moderne?

Det traditionelle rygskjold er kendetegnet ved ”bænkebidder”-formen. Det er hårde plader som er formet som en bænkebidder.

Det moderne skjold er kendetegnet ved en viskoelastisk plade, der former sig efter din ryg, hvilket gør den ekstra god rent ergonomisk. Ved styrt bliver den formelige plade meget hård, hvilket beskytter din ryg bedst muligt.

Fordelen ved at vælge et traditionelt skjold er, at det er billigere. Ulempen derimod er, at det ikke er helt så sikkert som det moderne skjold. Fordelen ved det moderne skjold er også, at det i mange tilfælde er type 2 godkendt, hvilket vil sige, at det også kan bruges, når du kører på motorcykel og lignende.