Det er værd at stræbe efter en god energiklasse!

Sådan kan du spare på energien i sommerhuset

Hvis du er en hyppig bruger af dit sommerhus, er det værd overveje, hvordan du kan nedbringe dit energiniveau. Der er nemlig mange penge at hente i dit sommerhus, hvis du benytter dig af de rigtige og smarteste sparetips.

Herunder kan du læse mere om nogle af de mest effektive metoder til, hvordan du kan spare på energien i dit sommerhus. Metoderne koster penge at gøre brug af, men når først disse penge er tjent hjem igen i form af besparelser, kan du se frem til en rigtig god forretning, der vil spare dig for mange tusinde kroner hvert år.

Efterisolering af sommerhus kan spare dig for mange tusinde kroner

Hvis du har et lidt ældre sommerhus, kan du typisk spare mange tusinde kroner ved at få det efterisoleret. En efterisolering af sommerhuset er i langt de fleste tilfælde en super god investering, da du gør boligen bedre til at holde på varmen, hvilket med det samme kan mærkes på din varmeregning.

Jo bedre dit sommer hus er til at holde på varmen, jo mindre varme skal du bruge – og det sparer dig for en masse penge hvert eneste år. Hvis du overvejer at efterisolere dit sommerhus og gerne vil spare penge på selve isoleringen, kan du med fordel indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på din isoleringsopgave.

Sådan indhenter du 3 gratis og uforpligtende tilbud på efterisolering af sommerhuset

Vi kan i samarbejde med 3byggetilbud.dk tilbyde dig 3 gratis og uforpligtende tilbud på efterisolering af sommerhuset. For at få de 3 tilbud skal du blot udfylde en tilbudsformular (se billedet herunder), hvor du kort beskriver din opgave.

Når formularen er udfyldt og sendt af sted, går der typisk 1-3 hverdage før du modtager dine tilbud. Når du har fået tilbuddene kan du frit vælge det du synes bedst om og som måske er billigst. Hvis du mod forventning ikke synes om tilbuddene, kan du altid takke pænt nej tak.

efterisolering af sommerhus

Sådan ser tilbudsformularen ud

En luft til luft varmepumpe er oplagt i et sommerhus

mitsubishi electric fh35

Denne luft til luft varmepumpe fra Mitsubishi er kendt for at være særligt egnet til det nordiske klima

En luft til luft varmepumpe er uden tvivl at foretrække som opvarmningskilde i sommerhuset. Denne type varmepumpe sikrer dig en konstant og billig varme, der bliver skabt på baggrund af luften udenfor. I dag kan du få varmepumper som kan styres med mobilen og som samtidig fungere helt ned til minus 25 grader.

En af de helt store fordele ved luft til luft varmepumper er, at de er uhyre billige i drift. Når først de er installeret og opsat, skal du kun betale for den strøm den bruger samt et årlige vedligeholdelsestjek. Udgifterne til dette kommer dog aldrig i nærheden af den sum penge som du kan spare ved at skifte din nuværende og gamle varmekilde ud med en luft til luft varmepumpe.

En af de mere populære luft til luft varmepumper netop nu, er Mitsubishi Electric FH35. Denne model er især kendt for dens meget høje virkningsgrad samt de yderst smarte funktioner som den besidder.

Læs også: Mitsubishi Electric FH35 luft til luft varmepumpe

Sænk varmeforbruget med energivenlige og nye vinduer

Trænger sommerhusets vinduer til at blive skiftet ud? Nye og energivenlige vinduer er for alvor noget som kan presse din varmeregning helt i bund. I et sommerhus har du typisk store vinduespartier for at få så meget sol ind som muligt. Det har den ulempe, at der siver rigtig meget varme ud, hvis ikke vinduerne er isolerende og energivenlige.

Nye og energivenlige vinduer i et lidt ældre sommerhus med gamle vinduer, kan med stor sandsynlig barberer omkring en 1/3 af dit varmeforbrug væk. Det vil altså sige, at hvis du pr. år betaler 10.000 kr. i varmeudgifter med de gamle vinduer, så kan du med nye og energivenlige vinduer betale ca. 3.300 kr. mindre om året. Det er altså en besparelse, der er værd at tage med. Og forestil dig så, at du får efterisoleret dit sommerhus og udstyret det med en varmepumpe – så begynder det for alvor at ligne noget, men det giver også alt andet lige en lidt længere tilbagebetalingstid på dine ”energiinvesteringer”.