motorikgynge med og uden sider

Sansegynge til indendørs brug og haven

Sansegynger, fugleredegynger, motorikgynger… Kært barn har mange navne. Du har med garanti hørt om denne type gynge før. Sansegyngerne er på rekordtid blevet meget populære blandt børnefamilier og børneinstitutioner.

Udover sjov og leg så er der også en række andre fordele forbundet med denne type gynge. Sansegyngen er med til at styrke dit barns motorik herunder balanceevne og koordination, hvilket er uhyre vigtigt ift. barnets indlærings- og koncentrationsevne.

Køb den originale sansegynge desginet af Erik Hougaard og vær sikker på kvaliteten

BedreBoligliv.dk anbefaler at købe den originale motorikgynge, der i sin tid blev opfundet af danskeren Erik Hougaard. Grunden til, at du bevidst skal gå efter den originale gynge skyldes, at den er ensbetydende med en høj kvalitet og godt, dansk håndværk.

Køb den originale sansegynge hos Sansegynge.dk


De originale og danskproducerede gynger kan købes hos www.Sansegynge.dk. Det er i øvrigt også fra denne webshop, at nedenstående gyngeeksempler kommer fra.


Gå til butikken her.


Sansegynge til indendørs brug

Hvis du for eksempel har plads på børneværelset eller i stuen, så er det oplagt at hænge en gynge op. Sansegyngen kan blive brugt af barnet i forbindelse med leg og er et meget komfortabelt afslapningssted, når barnet er træt og gerne vil hvile sig lidt.

Eksempel på en sansegynge til indendørs brug

sansegynge til indendørs

Sjov og lærerig sansegynge til indendørs brug

  • Diameter: 96 cm
  • Max. belastning: 100 kg
  • Regulering af snorelængde: Fra 130 til 240 cm

Ovenstående sansegynge kan købes hos den danske webshop Sansegynge.dk og er set til 799 kr.

Sansegynge til haven

Hvis dit barn elsker at tilbringe tid ude i haven, så er det mere end oplagt at anskaffe en robust sansegynge til haven, der tåler at stå udenfor. Forestil dig dit barn lege glad rundt på gyngen i et fantastisk dansk sommervejr. Der findes ikke noget bedre, vel?

Eksempel på en sansegynge til haven

sansegynge til haven

Få nogle uforglemmelige sommerminder med en gynge til haven

  • Diameter: 96 cm
  • Max. Belastning: 100 kg
  • Regulering af snorelængde: Fra 130 til 170 cm

Denne sansegynge til udendørs brug kan købes hos Sansegynge.dk, og den er set til 699 kr.

Derfor er ”fugleredegyngen” så populær

Fugleredegyngen som sansegyngen også tit bliver kaldt er blevet uhyre populær siden den kom frem tilbage i 2001. Og det er der nogle ganske gode grunde til. Herunder kan du læse mere om nogle af de bedste fordele ved fugleredegyngen.

Styrker barnets balanceevne

En af de helt store grunde til, at forældre og børneinstitutioner vælger at købe en motorikgynge til deres barn skyldes, at det styrker barnets balanceevne ganske markant.

Når gyngen er i bevægelse lærer barnet at holde kroppen i balance, hvilket er meget sundt og noget der vil komme barnet til gode senere i livet.

Koordinationsevnen forbedres også

Udover at balanceevnen bliver styrket ganske betydeligt, så gør det sig også gældende med koordinationsevnen. Det vil altså sige, at denne gynge er super god at bruge af børn, der netop er ved at lære at gå og løbe. Med sansegyngen bliver dit barn hurtigere i stand til at styre sine bevægelser.

Gyngen gør det nemmere for barnet at lære og koncentrere sig

I og med at balance- og koordineringsevnen bliver styrket, så vil barnet i fremtiden få lettere ved at koncentrere sig. Indlæringsprocessen i skolen vil også forløbe på en lettere måde, da barnet besidder evnen til at koncentrere sig i længere tid.

Og så er det selvfølgelig også sjovt at gynge

Den vel nok største fordel ved fugleredegynger er, at børnene synes de er uhyre sjove at sidde på. Det at sidde lidt over jorden og svæve rundt er for mange børn helt fantastisk. Og det er noget som de kan få mange timer til at gå med.

Overvejelser inden du køber

  • Skal gyngen bruges indenfor eller udenfor?
  • Hvor mange kg skal den kunne holde til?
  • Du får hvad du betaler for. Skal din sansegynge kunne holde i flere år eller er det ok at smide den i skraldespanden efter blot ét år?

Tilbehør til sansegyngen

Hvis du gerne vil gøre oplevelsen med sansegyngen ekstra god, så kan du købe noget ganske smart tilbehør til den. Se hvad du bl.a. kan købe herunder.

Pude til sansegynger

Synes du gyngen er lidt for hård at sidde på? Gør den ekstra komfortabel med en rund pude. Puderne findes i et hav af forskellige farver, hvorfor det burde være muligt at finde en, der harmonerer med din nuværende indretningsstil.

Telt til sansegynger

Hvis du gerne vil gøre det ekstra hyggeligt og sjovt for dit barn at være på sansegyngen, så kan du iklæde gyngen et telt. Teltet i øvrigt rigtig god at benytte sig af, hvis der skal leges indianere og cowboys. Teltene du kan købe til sansegyngerne kan typisk holde regnen og vinden ude samtidig med, at de er UV-beskyttende. 

Forlængerstykke

Hvis du gerne vil have forlænget snorelængden på din gynge, så anbefales det at købe et forlængerstykke. Forlængerstykket er smart at købe, hvis du overvejer at hænge den udendørs gynge indenfor. 

Tilbehøret til sansegyngerne kan købes hos Sansegynge.dk.

Mere om den populære gynge

I løbet af de seneste år har sansegynger vundet større og større indpas blandt familier og børneinstitutioner, og det er der nogle ganske gode grunde til.

Sansegynger er kommet for at blive

Der er ingen tvivl om, at de seneste år har vist en meget klar tendens. Nemlig at flere og flere forældre får øjnene op for disse fantastiske gynger. I løbet af det seneste årti er salget af sansegynger steget kontinuerligt. Og denne stigning skyldes især, at flere og flere forældre har opdaget, hvor god en effekt de egentlig har på deres barn/børn.

En af de helt store fordele ved disse sansegynger er, at det er en dansk opfindelse, hvilket gør dem ekstra tilfredsstillende at bruge. I og med at det er en dansk opfindelse, så er der kræset om kvaliteten. I dag findes der flere forskellige forhandlere af sansegynger, der sælger danskproducerede gynger, hvilket sikrer dig en ekstra høj kvalitet.

Udover at være danskproduceret så findes der også en række andre fordele ved disse gynger. Læs mere om fordelene i afsnittet herunder.

3 gode grunde til at købe en sansegynge

Hvis du stadig ikke er helt overbevist om, hvorfor du bør købe en sansegynge til dit barn, så bør du spidse ørene nu. Herunder kan du læse om de tre største fordele, der er forbundet med denne gynge.

Dit barn bliver bedre til at koordinere sine bevægelser

Ved at placere dit barn på sansegyngen forbedres evnen til at koordinere bevægelser ganske markant. Barnet bliver altså bedre til at bruge arme og ben ved at bruge tid på gyngen.

Dette vil især komme barnet til gode senere i livet, da det har en positiv effekt på koncentrationsevnen.

Balanceevnen styrkes markant

En anden stor fordel ved sansegyngen er også, at barnet bliver uhyre god til at balancere. Og en styrket balanceevne vil have en yderst positiv effekt på barnets indlæringsevne senere i livet.

Når dit barn bliver bedre til at balancere, så vil han eller hun have meget lettere ved at koncentrere sig. Det vil sige, at dit barn meget gerne skulle få lettere ved at følge med i skolen og få lavet sine lektier, da han eller hun ikke har nogle problemer med at koncentrere sig i en længere periode ad gangen.

Du kommer ”tættere” på dit barn

Den tredje fordel handler om, at du kommer tættere på dit barn rent menneskeligt. Når I ligger der i gyngen og hygger, så vil dit barn føle sig veltilpas i dit selskab. Og du vil som forældre i ligeså høj grad nyde nærværet med dit barn.

Sansegyngen er altså en gynge, der giver dit barn den perfekte start på livet.