skråstole til babyer

Skråstole til babyer – Frihed og motorisk udvikling

Skråstole til babyer er ikke bare sjove at sidde i for dit barn. Stolene har også en meget praktisk fordel i og med, at du kan få frie hænder til for eksempel at lave mad alt imens dit barn underholder sig selv i skråstolen. Derudover er en skråstol også med til at udvikle dit barns motoriske færdigheder.

Her på BedreBoligliv.dk har vi været ude at ”snuse” lidt til markedet for skråstole: Hvilke modeller findes der? Hvad koster de? Og hvad er værd at vide om disse ”skrå stole”? Lad os starte med at se lidt på, hvilke modeller der findes og hvad de koster.

Tiny Love Take-Along Bouncer skråstol i rød

tiny love rød skråstol

Tiny Love Taka-Along er en meget prisvenlig skråstol. Den er betegnet som en stol, der er uhyre nem at transportere i og med, at den er sammenfoldelig og kan puttes ned i en bæretaske. Denne skråstol kan bruges af babyer op til 9 kg. Den måler 66 x 49 x 62 cm.

Den er set til 400 kr. hos Pixizoo.dk.

Stokke Steps Bouncer i grå

stokke steps skråstol

Stokke Steps Bouncer i grå er en meget kvalitetsfyldt skråstol med en 5-punktssele, der gør den ekstra sikker at benytte. Stolen er udstyret med indbyggede puder, der ganske komfortabelt og nænsomt støtter din nyfødte baby. Når barnet når en alder på ca. 4 måneder, kan du med fordel fjerne puderne, så barnet kan bevæge sig noget mere.

Det er i øvrigt muligt at maskinvaske den ved 40 grader, hvilket er en stor fordel, da babyer jo godt kan finde på at ”svine” lidt. Den er derudover vandafvisende!

Stokke Steps skråstolen er i skrivende stund set til kun 1.299 kr. hos Pixizoo.dk.

Chicco Swing Polly Swing Up Anthracite

chicco swing

Chicco Swing Polly er en meget populær skråstol, der giver barnet super gode muligheder for leg og afslapning. Den er udstyret med fire svinghastigheder samt en fjernbetjening, der gør det muligt for dig at aktivere gyngen på afstand med dertilhørende musik. Til denne medfølger der en komfortabel babyindsats som giver dit barn den ergonomiske støtte som han eller hun har brug for under sin opvækst.

Den kan købes hos Pixizoo.dk for 1.795 kr.

Maclaren Medieval Navy skråstol

maclaren medieval

Maclaren skråstolen er en rigtig god stol til dig, der har brug for et sted du kan placere din baby fra fødslen frem til han eller hun vejer 9 kg. Stolen er udstyret med et justerbart sæde, så du med tiden kan tilpasse den til dit barn. En af de helt store fordele ved Maclaren Medieval er, at den også omfatter vibrationer i stolen, så dit barn har nemmere ved at falde til ro.

Læs mere om denne skråstol hos Pixizoo.dk.

Babybjörn Balance Soft i mørk brun

babyborn balance soft skråstol

Babybjörn er en af de bedste mærker på markedet sammen med Stokke, hvad angår skråstole. Derfor er denne model ved navn Balance Soft da også værd at kigge nærmere på. Den er designet med særligt henblik på at yde så optimal en støtte til barnet som muligt. Derudover er den også ganske god til at udvikle babyens motoriske færdigheder på en ganske naturlig og legende måde.

Den er set til kun 1.249 kr. hos Pixizoo.dk, hvor du i øvrigt også kan læse mere om den.

Andre forhandlere af skråstole

Hvis du mod forventning ikke synes om Pixozoo.dks udvalg af skråstole, kan du med fordel tage et kig hos andre forhandlere. Nedenstående forhandlere er alle danske netbutikker med et godt omdømme – Tjek bare deres anmeldelser på trustpilot, hvis du er i tvivl.

Værd at vide om skråstolen

Fra hvilken alder kan skråstolen bruges?

Langt de fleste skråstole til babyer kan benyttes fra fødslen af frem til dit barn vejer ca. 10 kg. Dog er der enkelte modeller som kan holde til længere tids brug. Hvis du er i tvivl om, hvilken alder og max. vægt som skråstolen er beregnet til, anbefaler vi, at du tager kontakt til en forhandler for at høre nærmere. Forhandleren vil uden tvivl gerne hjælpe dig med at svare på dit spørgsmål.

Skråstole bidrager til barnets motoriske udvikling

Skråstolen er ikke kun god at købe til din baby med henblik på at kunne få et par frie hænder engang imellem. Den er også uhyre god i forbindelse med barnets motoriske udvikling.

Den helt store motoriske fordel ved skråstolen er, at den giver barnet mulighed for at bevæge kroppen uden at belaste benene, hvilket i den grad er med til at forbedre de motoriske færdigheder. Derudover er skråstolen også sikker at bevæge sig i for barnet, da han eller hun er spændt sikkert fast.

Hvis du vil hjælpe dit barn ekstra godt på vej med de motoriske evner, kan du med fordel udstyre skråstolen med et aktivitetsstativ, der giver din søn eller datter endnu bedre muligheder for at bevæge sig og dermed udvikle sin motorik. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle skråstole som kan monteres med et aktivitetsstativ.

Vælg en skråstol der kan indstilles

Det er vigtigt, at du vælger en skråstol der kan indstilles, så din baby sidder så komfortabelt som muligt – og hvor du samtidig har muligheden for at indstille stolen i takt med, at dit barn vokser sig større.

Nogle af de bedste skråstole er fra Stokke og Babybjörn. Disse to mærker formår med flot design oven i købet også at lave stole, der er uhyre gode til at tilpasse sig barnets krop.