spiraeahæk pris

Spiraeahæk

En spiraeahæk giver en smuk, romantisk, velduftende hæk. Det er en dyrere plante at vælge til sin hæk, til gengæld skal den stort set ikke klippes.

Spiraea er en smuk plante med hvide blomster. Den kan bruges både som prydplante og som hæk. Den er særligt god, hvis du ønsker en hæk, der ikke skal klippes eller passes særligt meget. Spiraea er nemlig en hårdfør plante, der ikke kræver meget pasning og kan klare sig både i sol og halvskygge.

Pris: Se de gode tilbud på spiraehækken på Plantetorvet.dk

Planten kan være med til at tilføre et mere romantisk præg til din have og er en nem måde at få flere blomster ind i haven, uden at du behøver at bruge tid på at passe dem. Blomsterne er meget velduftende, når de blomstrer om foråret.

Der er tre forskellige typer spiraea, der egner sig godt til en hæk. Det er:

  • Snedrivebusk, der giver haven et romantisk præg med sine små hvide blomster
  • Færdighæk Spiraea, der trives i almindelig havejord og både i sol og halvskygge
  • Buketspiræa, der har fine, duftende hvidgullige blomster

De forskellige typer af spiraea har alle hvide eller hvidgullige små blomster.

Plantning af spiraea

Når du skal plante en spiraeahæk, er det nemmeste, at du graver en rende, der hvor hækken skal være. Renden skal være 30 centimeter dyb og 30 centimeter bred, medmindre du bor et sted med meget sandet eller leret jord. Så er det en god ide at grave renden 70 centimeter dyb.

Spiraeaplanterne skal sættes med 40 centimeter imellem. På den måde får de masser af plads til at brede sig. Når du skal finde ud af, hvor mange spiraeaplanter du skal bruge, kan du måle op, der hvor de skal være. Antallet af meter ganger du med 2,5. Så får du antallet af planter, som du skal bruge.

Klipning af spiraeahæk

Spiraea er som nævnt en plante, der egner sig rigtig godt til, hvis du gerne vil have en hæk, der ikke skal klippes så meget. Planten blomstrer i maj og juni, og det er en god ide at klippe planten lige efter, at den har blomstret. Det vil være med til at sikre, at den får masser af blomster igen året efter. Derudover behøver du ikke at klippe den.

Har du ikke plads til en meget bred hæk, er du nødt til at klippe din spiraeahæk oftere, da den breder sig hurtigt og gerne fylder meget.

Pris på spiraeahæk

En spiraeahæk ligger i den dyrere ende. Det er dog også en meget smuk plante, der ikke kræver meget pasning, og som du kan have glæde af i mange år fremover.

En af de planteskoler, der er kendt for at have nogle gode priser på spiraeaplanter, er Plantetorvet.dk. Her koster den billigste, den almindelige spiraea færdighæk, omkring 375 kroner for en plante, mens de to andre koster i omegnen af 450 kroner for en plante.

Du kan få rabat jo flere planter, du køber. Hvis du skal bruge 60 planter, vil prisen falde til henholdsvis lige omkring 300 og i nabolaget af 375 kroner per plante.

Spiraeahækken kan købes hos Plantetorvet.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *