topmadras til elevationsseng

Valg af elevationsseng: Sådan vælger du den bedste – Guide

Valg af elevationsseng kan godt være uhyre svært, hvis du ikke rigtig kender til de forskellige fagtermer og branchen generelt. Derudover er valg af seng også en meget vigtig ting, da du i gennemsnit opholder dig en tredjedel af døgnet i sengen.

Her på siden vil vi gerne hjælpe dig godt på vej til at vælge den perfekte elevationsseng, der passer perfekt på dig og dit behov. Derfor har vi lavet denne store guide til valg af elevationsseng som du med fordel kan bruge, når du er på udkig efter ny seng. Vi ved godt, at guiden er lidt lang at komme igennem, men du kan spare dig selv for en masse tid ved at bruge indholdsfortegnelsen herunder.

Dét skal du tænke over, når du vil finde den bedste elevationsseng

Valg af elevationsseng kan godt være lidt svært og uoverskueligt, da der er mange ting som skal tages stilling til. Herunder får du et godt overblik over, hvilke punkter du især bør tillægge tid og værdi, når du skal finde en ny seng.

Hvilken størrelse har du behov for?

Det første du skal overveje, inden du køber ny elevationsseng er, hvor stor den skal være. Hvis det kun er dig, der skal sove i den, kan det anbefales at købe en seng i størrelse 120×200 eller 140×200. På den måde undgår du to madrasser, der evt. kan skabe en irriterende revne i midten af sengen.

Er I derimod to som skal sove i den nye seng, er det størrelserne 160×200 og 180×200 I bør kigge nærmere på. Heldigvis findes der todelte elevationssenge, hvilket betyder, at I ikke er tvunget til at have samme ”elevationsindstilling” som sidemanden/damen.

Det skal lige siges, at det er størrelsen 180×200, der bliver solgt absolut flest af.

jupiter 2 trekvart seng med elevation

Eksempel på en trekvart elevationsseng i størrelsen 140×200

Tilgængelige elevationssenge størrelser på det danske marked:

  • 120×200
  • 140×200
  • 160×200
  • 180×200
  • 180×210
Gør dig selv stor en tjeneste og få vejledning af en sengeekspert


Hos Bedre Nætter kan du ganske gratis chatte med en sengeekspert om valg af ny elevationsseng. Dette er uden tvivl noget du bør overveje, da det vil give dig en meget bedre fornemmelse af, hvilken type elevationsseng du bør købe. Du finder Bedre Nætters chat på deres hjemmeside nederst i højre hjørne.


Besøg Bedre Nætter og chat med en sengeekspert

Hvor godt vil du ligge: Hvor mange/hvilke fjedre skal du have?

Noget af det som spiller en kæmpe stor rolle for, hvor godt du kommer til at ligge er springmadrassens fjedretype. Valg af fjedretype afhænger først og fremmest af, hvordan din kropsbygning ser ud samt hvor mange penge du ønsker at give for din nye seng.

Hvis du gerne vil have det bedste af det bedste og samtidig sikre din krop den bedste støtte, anbefales det at vælge en elevationsseng/springmadras med multipocket fjedre. Denne fjedretype er kendt for at give en helt fantastisk støtte til din krop. Denne fjedretype er også en af de lidt dyrere.

Kan du nøjes med en billigere fjedretype, kan du få stor glæde af almindelige pocketfjedre. Denne type fjeder giver også en god støtte, men ikke ligeså god som multipocket. Pocketfjedre er et prisvenligt alternativ.

Du kan øge komforten med en topmadras

Langt de fleste elevationssenge-købere vælger at tilkøbe en topmadras med henblik på at gøre komforten og udseendet af sengen endnu bedre. Valg af topmadras afhænger i høj grad af dit individuelle behov. Herunder kan du læse mere om de forskellige topmadras-typer. Som alternativ kan du læse vores artikel om madrastyper her.

Topmadras i latex

Denne type topmadras er især kendetegnet ved dens høje åndbarhed. Latex er et naturmateriale, og det betyder, at det er god til ånde. Derfor egner denne topmadras-type sig især til dig, der har det varmt om natten og derfor gerne vil køles lidt ned. 

topmadras

En topmadras vil forøge komforten ganske markant!

Topmadras i viskoelastisk/memory skum

Har du derimod problemer med at fryse om natten, bør du vølge en topmadras i memory skum. Denne type topmadras er kendetegnet ved, at den omslutter sig din krop, når du ligger på den. Det vil sige, at denne madras er god til at holde på varmen og samtidig give dig den optimale støtte.

Valg af elevations-motor spiller også en stor rolle

Rigtig mange sengekøbere glemmer at tænke over, hvilken motor elevationssengen har. Valg af motor spiller også en meget stor rolle for, hvordan du oplever sengen som helhed. Der findes ikke noget værre end at have en elevationsseng med en motor, der larmer og kun virker hver anden gang.

En god tommelfingerregel er at gå efter en motor med mærket Linak. Linak er kendt for at levere solide elevationsmotorer, der fungerer upåklageligt. En af de største fordele ved Linak-motorer er, at de næsten ikke kan høres. Det vil sige, at du i ro og mag kan hæve/sænke din hoved- eller fodende. 

Gode råd til valg af elevationsseng

Pris og kvalitet hænger unægtelig sammen

Det er værd at vide, at pris og kvalitet hænger rigtig godt sammen i sengebranchen. Derfor skal du ikke forvente at sove som en drøm, hvis du kun har givet et par tusind kroner for din seng.

Når det så er sagt, er det heller ikke sikkert, at du får verdens bedste søvn ved at købe verdens dyreste seng. Det er typisk elevationssengene i mellemprisklasse, der giver dig den bedste søvn.

Bliv vejledt af en ekspert

Som tidligere nævnt er det en uhyre god ide at få vejledning af sengeekspert. Eksperten har erfaringen og fagligheden til at kunne vurdere, hvilken seng der er perfekt for dig og dine behov.

Hvis ikke du allerede har gjort det, anbefaler vi, at du får vejledning via Bedre Nætters hjemmeside. Der kan du nemlig gratis chatte med en sengeekspert.

Gå til Bedre Nætter her.

Få en flottere seng med en sengegavl

split sengegavl

Sådan kan en moderne og stilfuld sengegavl se ud

Går du meget op i udseende på din seng, kan du med fordel overveje at købe en sengegavl. Med en sengegavl kan du give din seng et helt nyt udtryk. Her på BedreBoligliv.dk har vi tidligere skrevet en artikel om sengegavle. I artiklen har vi også fundet eksempler på lidt forskellige stilarter og designs inden for sengegavle. Læs artiklen her.

Vælg en todelt-elevation hvis I er to som skal sove i elevationssengen

Det kan i stort set alle tilfælde anbefales at vælge en todelt elevationsseng, hvis I er to, der skal sove i den. I har typisk hver jeres behov og lyst til elevation. Derfor undgår I en masse skænderier ved at vælge en todelt elevationsseng. 

Opsummering

Hvis vi skal opsummere, kan du altså finde den bedste elevationsseng til dit behov ved at følge følgende ”opskrift”:

  • Vurder dine behov for størrelse og kvalitet
  • Vælg en springmadras der passer dig
  • Overvej en topmadras med henblik på at øge komforten
  • Sørg for at vælge en elevationsseng med en god motor
  • Få hjælp og vejledning af en sengeekspert

Forhandlere af elevationssenge på nettet

Herunder kan du se eksempler på forhandlere, der bl.a. sælger elevationssenge online. En af de helt store fordele ved at købe seng online er, at du typisk sparer en masse penge. Derudover får du sengen leveret lige til døren – typisk gratis.

Bedre Nætter (anbefales)

Af de tre fremhævede forhandlere anbefaler vi Bedre Nætter. Denne forhandler har et stort og flot udvalg af elevationssenge. Derudover handler du med ægte senge- og søvneksperter. Det vil sige, at du bliver vejledt på baggrund af dit personlige behov, hvilket er en kæmpe fordel, når det kommer til at vælge den rette seng.

En af grundene til, at vi anbefaler Bedre Nætter er, at deres kundeservice er markant bedre end de andre to forhandlere (Soveland.dk og Tekstilladen.dk). Du har mulighed for at chatte med en medarbejder fra Bedre Nætter direkte på hjemmesiden, hvilket giver en stor tryghed, når du handler ny seng.

Besøg Bedre Nætter.

Soveland.dk

Soveland.dk har et mindre udvalg af elevationssenge. En af fordelene ved at handle hos Soveland.dk er, at de af og til har billige udstillingsmodeller til salg. Det vil sige, at du for få penge kan få en rigtig kvalitetsfyldt elevationsseng. Derudover sælger de stort set alt til soveværelset herunder dyner, madrasser, puder, senge og sengetøj.

Besøg Soveland.dk.

Tekstilladen.dk

Tekstilladen.dk har et begrænset udvalg af elevationssenge. Deres prisniveau går fra 7.000 kr. til 13.000 kr. Udover elevationssenge kan du finde et stort udvalg af dyner og sengetøj.

Besøg Tekstilladen.dk