vinplanter pris

Vinplanter

Vinplanter kan både gro på friland og i drivhus i Danmark. Det giver dig mulighed for at lave din egen vin eller at spise vindruer af egen avl.

Har du altid drømt om at kunne lave din egen vin? Eller måske, at du kan gå ud og plukke en klase søde druer i din have, som er lige til at spise? Det kan sagtens lade sig gøre, selvom det danske klima måske ikke er det mest oplagte til vin. Der findes nemlig flere sorter af vin, der godt kan klare sig på vores breddegrader.


Priser på vinplanter

Hvad koster en vinplante? Det kan du finde ud af ved at besøge Plantetorvet.dk – en af Danmarks bedste og billigste forhandlere af vinplanter til drivhus, krukker osv.

Se priser på vinplanter her


Faktisk er der i dag så mange sorter, at det kan være svært at vælge. Det kan derfor være en mulighed, at du planter flere sorter. Det giver både mulighed for en længere høstsæson, hvis det er spisevindruer, du dyrker, og mulighed for at blande forskellige druer, hvis du gerne vil lave vin.

Plantning og pasning af vinplanter

Hvis du gerne vil eksperimentere med at lave din egen vin, bør du plante i hvert fald 25 vinstokke. Det vil give dig 30 til 40 liter vin at arbejde med.

Når du skal vælge vinsort, skal du altid se på, om den skal vokse i drivhus, op af en sydvendt mur, eller om den kan vokse på friland. Det er nemlig ikke alle sorter, der kan klare en dansk vinter uden for. Der findes dog et utal af sorter, som godt kan klare sig udenfor, hvilket gør det noget billigere at komme i gang med at dyrke vindruer i haven. Det gælder både for vindruer til vin og for spisedruer.

Du bør klippe din vinplante omkring starten af juni, ellers vil de mange blade skygge for druerne. Reglen for, hvordan den skal beskæres, er egentlig meget simpel: Alle de skud, hvor der ikke er en blomsterklase, beskæres, så der kun er to blade tilbage. Skud med blomsterklaser beskæres, så der er to blade tilbage efter klasen, mens den mindste klase fjernes, hvis der er to klaser på et skud.

Vinplanter i drivhus og krukker

Som nævnt kan vinplanter både gro ude og i drivhus. Når du køber en vinplante, kan du altid se, hvor den vil trives bedst henne. Det er klart, at drivhuset kommer tættest på det klima, der er i Sydeuropa, hvor man traditionelt dyrker vin.

Vinplanter får ofte et stort rodnet. Det kan derfor være en god ide at plante selve rødderne uden for drivhuset og så føre planten ind i drivhuset via et bundvindue eller under grunden på drivhuset. På den måde får rødderne masser af plads at brede sig på, mens planten kan få varmen inde fra drivhuset.

Nogle af de vinplanter, der egner sig særligt godt til drivhus, er de grønne druer Himrod og de røde druer Osella, Muscat Bleu, Galanth og Nero.

Pris på vinplanter

Det er meget forskelligt, hvad en vinplante koster. Det kommer selvfølgelig an på, hvilken sort du vælger, og om det er til vin eller til spisedruer. Et godt sted at købe vinplanter er hos Plantetorvet.dk. Der har de et stort udvalg af vinplanter, der kan stå både inde og ude. Prisen svinger mellem 69 og 199 kroner for en enkelt plante.

Hvis du vil til at lave din egen vin, skal du som nævnt anskaffe i hvert fald 25 stokke. Det er så heldigt, at du får rabat hos Plantetorvet.dk, hvis du køber flere af den samme type plante. Et godt eksempel er Regent druerne, der er nogle søde, røde druer, der både kan spises og kan bruges til at lave vin af. Køber du en plante, skal du af med 149,95 kroner. Køber du 50 planter, skal du kun af med 129,95 kroner per styk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *