blowerdoor test

Blowerdoor test – også kendt som en tæthedstest

Bliver din varmeregning ved med at stige måned efter måned? I så fald er det værd at få foretaget en blowerdoor test, der meget hurtigt kan vise om dit hus spilder for meget varme pga. utætheder.

Blowerdoor testen er også kendt som en tæthedstest, da den går ind og advarer om eventuelle utætheder i huset. Det siges, at op til en femtedel af den varme du opvarmer med går til spilde i den blå luft pga. utætheder. Hvis disse utætheder lokaliseres og efterfølgende bliver efterisoleret, så er det faktisk muligt at skære 10-20% af din varmeregning.

Derfor skal du læse med her

I denne artikel kan du læse meget mere om denne varmebesparende test. Artiklen er i den grad værd at læse, hvis du på nuværende tidspunkt er i gang med at undersøge mulighederne for, hvordan du mest effektivt kan nedbringe din varmeregning. Derudover er artiklen også at foretrække, hvis du blot er på udkig efter noget yderligere information om blowerdoortesten.

Hvad er en Blowerdoor test?

En blowerdoor test er en test, der finder ud af om dit hus har utætheder, hvor varmen forsvinder ud i den blå luft. Testen bliver især brugt med henblik på at gøre huset mere varmeeffektivt. Derudover er testen også et krav ved nye huse (læs mere om det længere nede på siden).

Sådan foregår tæthedstesten

Blowerdoor testen foretages ved hjælp af en ventilator, en trykmåler og en såkaldt ”kunstig” dør. Denne dør opstilles så i en yderdør eller lignende. Når døren er monteret, bliver der efterfølgende skabt et over- og undertryk i huset med henblik på at finde ud af, hvor tæt konstruktionen er med forskellige trykforskelle. Du skal forvente, at tæthedstesten tager små to timer at udføre. 

Se hvordan testen udføres i denne video

Få 3 tilbud på en Blowerdoor test og nedbring din varmeregning

Er du på jagt efter et godt og billigt tilbud på en blowerdoor test? I så fald kan du med fordel benytte dig af 3byggetilbud.dks service, hvor du får tre gratis og uforpligtende tilbud på en blowerdoor test fra tre forskellige og professionelle leverandører.

Derfor kan du med fordel indhente tilbud via 3byggetilbud.dk • Det er super nemt – Tager ikke mere end 5 minutter

 • Det er 100% gratis og uforpligtende

 • Du modtager de tilbud inden for 1-3 hverdage – Hurtig service

 • Kun forhåndsgodkendte og professionelle leverandører kan komme med et tilbud – Kvaliteten er i top


Hop til 3byggetilbud.dk og anmod om de tre tilbud på en blowerdoor test med det samme 

Værd at vide om Blowerdoor testen

Hvilke krav er der til testen?

Testen skal selvfølgelig udføres ved hjælp af det korrekte og optimale udstyr. Derudover skal testen også udføres af en fagmand med en relevant uddannelse/baggrund.

For flere krav anbefales det at kontakte en professionel leverandør af blowerdoor tests med henblik på at høre nærmere.

Hvad koster en tæthedstæt?

Prisen på en tæthedstest kan variere rigtig meget i forhold til, hvilket firma du henvender dig til. Dog ligger gennemsnitsprisen på mellem 7.500 kr. og 10.000 kr. inkl. moms. Vi anbefaler dig at gå til 3byggetilbud.dk, hvor du kan indhente tre gratis og uforpligtende tilbud på en blowerdoor test. På den måde er du sikret den laveste pris og det bedste tilbud på markedet.

Hvilket udstyr bliver der brugt?

Som du kan se på det øverste billede her på siden, bliver der brugt følgende:

 • Kunstig dør
 • Computer
 • Trykmåler
 • Ventilator

Tæthedstesten er et krav til nye huse

Bygningsreglementet påpeger, at det er et krav for nybyggede huse, at de får udført en blowerdoor test med henblik på at få fastlagt energiforbruget. Hvis du selv bygger et nyt hus, skal du også selv sørge for at kontakte en fagmand og få tæthedstestet huset. Er der derimod tale om et typehus, er det firmaet bag huset som har ansvar for at få det testet.

Hvad er næste step, hvis dit hus er utæt?

Hvis blowerdoor testen viser, at dit hus bærer præg af utætheder, så er næste step at finde ud af, HVOR disse utætheder befinder sig. Til dette kan du benytte dig af en række forskellige metoder.

Den mest benyttede metode er en såkaldt termografering, der ganske effektivt kan vise dig, hvor på huset varmen fosser ud. Termograferingen giver dig med andre ord nøglen til en lavere varmeregning.

Derfor er det en fantastisk ide at få udført en tæthedstest og tætne boligen efterfølgende

Der er rigtig mange gode grunde til at få udført en tæthedstest og efterfølgende få tætnet de utætheder, der måtte være. Nogle af de populæreste grunde står listet herunder.

 • Dit hus bliver bedre til at holde på varmen
 • Det giver dig en lavere varmeregning
 • Indeklimaet forbedres markant
 • Risikoen for skimmelsvamp og lignende minimeres
 • Dit hus udleder mindre CO2

1 kommentar