blåvand spisebord

Spisebord og stole – Værd at vide

I dag er spisebordet ikke bare et spisebord, men derimod et multifunktionelt møbel, der bliver brugt til et væld af forskellige ting og sager. Derfor gælder det om at vælge et spisebord med dertilhørende stole med omhu, så du er sikker på at få valgt et bord, der passer perfekt til dit hjem og ikke mindst dit køkkenalrum.

På denne side kan du finde en masse inspiration til valg af spisebord og stole. Artiklen henvender sig især til dig, der er på jagt efter et spisebord og stole i en høj kvalitet.

Læs også: Bænk til spisebord

Rundt eller rektangulært bord?

Som du nok allerede har erfaret, så findes der uhyre mange forskellige afskygninger inden for spiseborde. De typiske former er:

  • Oval
  • Rund
  • Asymmetrisk
  • Kvadratisk
  • Rektangulær

Hver enkelt form har sine fordele og ulemper. Derfor gælder det om at overveje nøje, hvad dine behov og krav til et godt spisebord er. For at nævne nogle eksempler:

  • Det runde bord er et oplagt valg, hvis du ønsker at skabe et naturligt centrum i din bolig.
  • Hvis du gerne vil have et meget praktisk bord, hvor der er plads til tillægsplader og lignende, så bør du se nærmere på et kvadratisk eller rektangulært bord.

House Doctor spisebord – Udført i genbrugs-elmetræ

Hvis du er til det unikke og ikke mindst miljøvenlige, så er dette House Doctor spisebord lige noget for dig. Det er lavet i genbrugs-elmetræ, hvilket giver dig et helt fantastisk og landligt bord.

Det smukke ved dette spisebord er også, at det er håndlavet. Det vil sige, at kvaliteten er helt i top. Derudover vil bordet med tiden få en meget smuk patina, der blot gør det endnu smukkere og unikt.

Muubs spisebord – Cross har krydsede ben

Dette smukke spisebord fra Muubs hedder Cross og er udstyret med krydsede ben. De krydsede ben giver bordet en meget charmerende dimension. Derudover er bordet yderst stabilt takket være den tværgående sortmalede metalstang.

Dette Muubs spisebord er også fremstillet i genbrugstræ, hvilket giver et meget rustikt og råt look. Perfekt til det mere moderne køkkenalrum. Hvis du værner om miljøet og gerne vil have et spisebord som ikke særlig mange har, så er der ingen tvivl om, at Muubs bordet ved navn Cross er et super godt valg.

Dan Form spisebord – Bondo er rundt og lækkert

Hvis du er på jagt efter et rundt spisebord i en ekstrem høj kvalitet, så er denne model fra Dan Form et fantastisk valg. Bordet er udført i valnød, hvilket er et materiale, der er kendt for dets høje kvalitet og sublime holdbarhed.

Rent designmæssigt så er Bondo et spisebord, der bærer præg af et klassisk og luksuriøst look. Dette skyldes især det flotte og mørke træ. Dette Dan Form spisebord kombineret med nogle flotte spisebordsstole vil uden tvivl give dig en synergieffekt langt udover det sædvanlige.

Zuiver spisebordsstol – Flex Back i mørkegrå

På jagt efter fantastisk siddekomfort kombineret med et lækkert design? Hvis ja, så er denne Zuiver spisebordsstol lige noget for dig. Den er udstyret med en super fleksibel ryg, hvilket gør komforten ekstrem god.

Derudover er det kvalitetsfyldte stof med til at gøre stolen ekstra behagelig at sidde i. Der skal bestemt ikke herske nogen tvivl om, at Zuiver er fantastisk mærke, når det kommer til spisebordsstole.

Dan Form spisebordsstol – Vintage i høj klasse

Denne flotte spisebordsstol fra Dan Form ved navn Costa er perfekt til dig, der ønsker at skabe en vintage stil. Designet er klassisk og komforten sublim. Stolen er fremstillet i det fineste ask, hvilket giver dig en kvalitet udover det sædvanlige.

Det buede ryglæn er i øvrigt med til at gøre komforten ekstra god. Denne spisebordsstol fra Dan Form vil i øvrigt passe ganske godt med spisebordet Bondo.

Muubs spisebordsstol – Moderne skalstol med træben

Hvis du er til det enkle og moderne udtryk, så er denne spisebordsstol fra Muubs lige noget for dig. Stolen hedder Opal og er udstyret med et plastik sæde. På trods af, at der er tale om plastik, så betyder det ikke, at kvaliteten er dårlig – tværtimod. Du sidder overraskende godt i denne Muubs stol.

Denne stol vil passe godt ind i langt de fleste hjem takket være det meget neutrale design. Muubs spisebordsstolen vil for eksempel være perfekt at kombinere med spisebordene i genbrugstræ.