udbedring af vandskade

Udbedring af vandskade

Vandskader er det absolut værste mareridt for enhver boligejer. Ikke alene er det møgbesværligt og langsommeligt at udbedre større vandskader – det er også utroligt dyrt. Især hvis din bolig ikke er forsikret, kan det blive en meget ubehagelig omgang for bankkontoen – mere om det senere.

Men hvordan skal du så forholde dig til henholdsvis udbedring af vandskade og forebyggelse af samme? Disse emner kigger vi nærmere på i denne artikel. I artiklen bliver du hurtigt klogere på, hvor meget du rent faktisk kan gøre for at forebygge dyre og ubehagelige vandskader i fremtiden, og derudover lærer du mere om, hvorfor tilstandsrapporter også er vigtige i denne sammenhæng.

Klik her og få 3 gratis og uforpligtende tilbud på udbedring af din vandskade

Sådan finder du den bedste pris på udbedring af vandskade

Hvis du allerede nu ved, at du har en række tiltag, du skal have ordnet på din bolig, eller hvis du endda allerede er ramt af vandskader, så gælder det om at komme ud af vagten og få tilkaldt et professionelt firma til at hjælpe dig med skaderne.

Vandskader skal nemlig håndteres hurtigt og omgående for at mindske yderligere skader, og således at du reducere de samlede omkostninger for renovering og udbedring generelt set.

Sådan får du det bedste tilbud på udbedring af vandskader

3byggetilbudMen hvor skal du så gå hen, hvis du vil have det absolut bedste tilbud? Heldigvis har teknologien sørget for internettet i stedet for tunge telefonbøger, og netop på nettet finder du udbudstjenester som f.eks. 3byggetilbud.dk.

På 3byggetilbud.dk kan du indsende en beskrivelse af dit problem og din opgave, hvormed de sender din opgave i udbud blandt professionelle firmaer, som håndterer vandskader og lignende. Udbyderne konkurrer internt ved at give dig det bedste og billigste tilbud, og du kan således frit og uforpligtende vælge og vrage mellem tilbuddene.

Dette sikrer dig den bedste kvalitet til færrest mulige penge – og så kan du endelig få gjort noget ved vandskaderne eller få foretaget de nødvendige tiltag for forebyggelse af fremtidige vandskader på boligen.

Sådan forebygger du fremtidige vandskader – Mindre tiltag

Der findes en håndfuld mindre tiltag, du kan ordne for at reducere risikoen for vandskader fremover:

  • Brug en vandalarm til at sikre, at du får besked, og at vandforsyningen omgående lukker ned, hvis eksempelvis et vandrør springer.
  • Gennemgå sokkel og kældervæggene i din bolig for at undersøge, om der er sprækker og revner, hvor vand eventuelt kan sive ind.
  • Sørg altid for at rense og vedligeholde nedløbsrør, afløb og tagrender for at mindske risikoen for vandskader.
  • Vedligehold desuden brønde omkring huset, og sørg for, at de er let tilgængelige.
  • Undersøg i ny og næ, om balofixer, dvs. vandrør, haner osv., er i orden og ikke er tæret for meget på.
  • Undersøg og vær sikker på, at vandrør i især kolde rum er isoleret, så du undgår frostsprængninger, som så igen kan føre til vandskader.

Tjek op på disse forholdsregler omkring forsikring

Du bør altid være klar over, hvad din indbo- og husforsikring helt nøjagtigt dækker. Som regel dækker forsikringen nemlig kun vandskader, som er forårsaget af ”voldsomt skybrud”. En almindelig forsikring dækker dermed som regel ikke, hvis der er tale om kloakrør, der er for små, og derfor skubber vand tilbage i boligen og forårsager vandskader.

Dette bør du tjekke op på, så du ved, om du kan ændre noget i din forsikring, således at du er endnu bedre og mere korrekt forsikret mod vandskader.

Hold øje med tilstandsrapporten ved køb af bolig

Hvis du skal til at købe ny bolig, så er det generelt en god idé med en tilstandsrapport – som i øvrigt også er obligatorisk, hvis du ønsker at tegne ejerskifteforsikring.

Men du kan faktisk også bruge tilstandsrapporten specifikt til at se om der tidligere har været vandskader på huset. Dermed kan du også få klarlagt, hvad årsagen var, om du kan udbedre eventuelle skader og fejl, som forårsagede vandskaden.

Læs mere om billige tilstandsrapporter