isolering

Isolering af alt fra krybekælder til rør

Isolering af alt fra krybekælderen til loftet er en uhyre god ide. Som du nok ved, så er isolering med til at gøre huset meget mere effektiv til at holde på varmen, hvilket betyder, at din varmeregning bliver mindre.

Denne artikel vil hovedsagligt beskæftige sig med isolering herunder de forskellige isoleringstyper som findes, fordele ved efterisolering samt hvordan du får den bedste pris på lige netop din isoleringsopgave.

Klik her – og få den bedste pris på din isoleringsopgave med 3byggetilbud.dk

Du kan med fordel læse med her, hvis du inden for nærmeste fremtid for eksempel skal have isoleret krybekælderen eller andre dele af dit hus og derfor gerne vil vide mere om, hvilke fordele du får ud af isoleringen. Derudover er denne artikel også et kig værd, hvis du gerne vil vide, hvordan du sparer mange penge på din isoleringsopgave uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Typer af isolering

loftisolering

Loftisolering er et af de mest effektive indgreb i forhold til at styrke husets evne til at holde på varmen

Herunder kan du se nogle af de mest populære former/typer af isolering. Hver form for isolering har sine fordele i forhold til husets samlede varmeeffektivitet. Derudover er det også værd at vide, at de forskellige typer ikke nødvendigvis udføres på samme måde. Der er for eksempel stor forskel på hulmursisolering og isolering af rør.

Gulvisolering

Gulvisolering henvender sig især til dig, der har problemer med kolde gulve og i den forbindelse kolde fødder. Isolering af gulv er en meget hyppig isoleringsopgave, da mange af nutidens huse ikke er udstyret med den rette gulvisolering.

Gulvisolering udføres typisk inden, der bliver støbt et fundament. Dog er det også muligt at isolere gulvet via en krybekælder eller lignende, hvis der for eksempel er tale om et eksisterende gulv, der skal efterisoleres. 

Læs mere: Gulvisolering

Loftisolering

En af de vigtigste isoleringstyper, det er uden tvivl loftisoleringen. Som du nok ved, så stiger varmen op, hvorfor det især er vigtigt, at loftet formår at holde på varmen med henblik på at udnytte den så effektivt som muligt.

Hvis ikke loftet er isoleret godt nok, så vil en stor del af varmen forsvinde ud i den blå luft og dermed gå tabt. Og hvis det sker, så kan du godt forvente en meget høj varmeregning.

Derfor er det en uhyre god ide at have et hus, hvor loftet er isoleret godt og grundigt, så det er i stand til at holde på varmen. Loftisolering kan i øvrigt udføres på mange forskellige måder. En af måderne kan du se i videoen herunder.

Videoen er lavet af Hulmursexperten

Hulmursisolering

Rigtig mange danske huse har i løbet af de sidste par år fået efterisoleret hulmuren med henblik på at gøre det sværere for varmen at trænge ud. Hvis du bor i et lidt ældre hus, så trænger husets hulmure med stor sandsynlighed til en omgang efterisolering.

Førhen var der ikke et særligt stort fokus på isolering i hulmuren, hvorfor mange huse blev bygget nærmest helt uden nogen form for hulmursisolering. Det har selvfølgelig betydet, at de pågældende huse har været ekstremt dårlige til at udnytte varmen effektivt, hvilket har kostet husejerne en masse penge i dyre varmeregninger.

I dag kan hulmursisolering typisk udføres på én dag, hvilket er ganske imponerende i sig selv. Hulmursisolering udføres typisk ved hjælp af små huller, der bliver boret ind i muren. I disse huller bliver der stukket en lille slange ind som ”puster” isolering/granulat ind i hulmuren.

Vil du vide mere: Hulmursisolering – Det betaler sig!

Kælderisolering

isolering tilbudKælderisolering er i høj grad værd at benytte sig af, hvis du gerne vil forhindre råd og svamp i at opstå. Isolering af kælderen forbedrer i øvrigt indeklimaet ganske markant.

Kælderisolering kan også udføres på mange forskellige måder. Hvis du er i tvivl om, hvilken form for kælderisolering, der bedst kan betale sig for dig og din situation, så anbefales det at tage kontakt til en håndværker. Han eller hun kan meget hurtigt fastlægge, hvordan din kælder bliver isoleret på den mest optimale måde.

Derfor skal du isolere din kælder:

 • Risikoen for fugt og svamp minimeres
 • Varmeregningen bliver lavere
 • Indeklimaet bliver markant bedre

Rørisolering

Rørisolering er også en meget hyppig isoleringsopgave som mange isoleringsfirmaer til dagligt beskæftiger sig med. Isolering af rør er især vigtigt at få udført, hvis du gerne vil sikre dig, at dine varmerør ikke fryser til om vinteren. Frosne rør kan få fatale konsekvenser, hvis ikke du griber ind i rette tid.

Se hvordan rørisolering udføres herunder:

Der findes flere isoleringstyper

Ovenstående typer er blot et udvalg. Der findes mange flere isoleringstyper, men ovenstående er blot de mest kendte og populære. Af andre typer af isolering kan bl.a. nævnes:

 • Krybekælderisolering
 • Skunkisolering
 • Skurisolering
 • Isolering af ventilationsrør

Sådan sparer du mange penge på din isoleringsopgave

Hvis du er på jagt efter nogle gode tilbud på isolering fra forskellige håndværkere, så anbefaler vi, at du benytter tilbudstjenesten 3byggetilbud.dk, hvor du gratis og uforpligtende kan få tre isoleringstilbud fra tre professionelle og forhåndsgodkendte leverandører.

Det tager kun 5 minutter

En af de helt store fordele ved 3byggetilbud.dk er, at det kun tager 5 minutter. Du skal blot udfylde en formular, hvor du kort beskriver din opgave. For eksempel: Isolering af loft og kælder.

Inden for tre hverdage vil du så modtage dine tilbud. Du kan nu vælge det bedste og billigste og på den måde spare penge. Herunder kan du se, hvordan tilbudsformularen ser ud.

3byggetilbud

Helt konkret: Sådan fungerer 3byggetilbud.dk

Hvis du gerne vil have 100% styr på, hvordan 3byggetilbud.dk fungerer, så tag et kig på videoen herunder. Den forklarer på en meget god måde, hvordan du som kunde sparer penge på din isoleringsopgave.

Derfor skal du efterisolere din bolig

Der findes mange gode grunde til at isolere boligen. Nogle af disse grunde er nærmere beskrevet herunder. Det er meget svært at nævne nogle ulemper ved efterisolering. Find ud af hvorfor i punkterne herunder.

Boligen bliver meget bedre til at holde på varmen

En af de absolut største fordele er, at din bolig bliver meget bedre til at holde på varmen takket være efterisoleringen. Isoleringen virker som bekendt ”isolerende”, hvilket betyder, at du ikke skal bruge nær så meget varme på at holde en konstant og varm temperatur i dit hjem.

Hulmurs- og loftisolering er især to isoleringstyper, der er yderst effektive til at styrke husets evne til at holde på varmen. Derfor kan du med fordel starte med disse to isoleringstyper, hvis du bor i et ældre hus, der trænger til at blive efterisoleret.

loftisolering

Er dit loft isoleret godt nok eller siver varmen ud i den blå luft og går til spilde?

Din varmeregning bliver mindre og mindre

Jo bedre dit hus er til at holde på varmen, jo mindre varme skal du bruge – og det kan uden tvivl mærkes på varmeregningen. Et optimalt isoleret hus har et meget lavt varmeforbrug og dermed en lav varmeregning.

Derfor kan det godt betale sig at energirenovere boligen i form af isolering, hvis du gerne vil have en lavere varmeregning. 

Indeklimaet forbedres i høj grad

Efterisolering af huset er i den grad også med til at forbedre indeklimaet ganske markant. Et forbedret indeklima betyder, at risikoen for følgende sygdomme vil falde ganske betragteligt:

 • Hovedpine
 • Influenza
 • Svimmelhed
 • Forkølelse
 • osv.

Et dårligt indeklima går altså udover din livskvalitet. Derfor bør du straks få efterisoleret de mest kritiske steder, hvis du har et hus, der bærer præg af et meget dårligt indeklima.

Boligen bliver nemmere at sælge og stiger i værdi

Hvis du inden for nærmeste fremtid overvejer at sælge dit hus, så skal du vide, at du kan få en højere salgspris ved at efterisolere boligen. I dag er der et kæmpe fokus på energi- og varmeeffektivitet, hvorfor du kan gøre dit hus meget mere attraktivt med efterisolering.

Ved at kunne fremvise et hus, der er uhyre effektiv til at holde på varmen, kan du forvente at få solgt huset til en højere pris – og ikke mindst få det solgt på hurtigere tid. Nutidens købere er nemlig meget mere villig til at købe et hus, der er billigt at bo i.