nåletræer til haven

Nåletræer til haven

Der findes mange forskellige nåletræer, der kan bruges til mange forskellige formål. Det kan være til at give læ for vinden eller skygge for solen eller en nysgerrig nabo. Det kan også være som pynt i et bed.

Nåletræer er meget flotte træer, der giver en god kontrast til de øvrige træer i din have. Det kan for eksempel være frugttræer. Nåletræerne kan være en god måde at lave en opdeling i en stor have eller at lave en afskærmning ind mod naboen.


Anbefaling af planteskole

Du finder gode priser på nåletræer til haven hos Plantetorvet.dk


Når du gerne vil have et nåletræ, skal du altid tænke over, hvilket formål træet skal have, og hvilke forhold det skal vokse under. Formålet kan netop være i forhold til, om det skal fungere som afskærmning, som pynt eller måske er et, som du gerne vil forme.

Det er ikke alle nåletræer, der kan vokse i al slags jord og i al slags vejr. Det er derfor også vigtigt, at du tænker over det og undersøger jordbundsforholdene nærmere, inden du køber træerne.

Abetræ er et specielt nåletræ

Ønsker du et specielt træ i din have, som samtidig kan være et flyt prydtræ, er et abetræ et godt og anderledes valg til haven. Træet er dækket af spidse nåle. Når det bliver gammelt, bliver kronen nærmest som en paraply. Det gør træet helt unikt.

Abetræet kommer oprindeligt fra Chile og Argentina, og du skal derfor være særlig opmærksom på, at træet ikke bliver for koldt om vinteren. Det gælder ikke mindst, hvis du har plantet det i en krukke.

Takstræ er nemt at forme

Hvis du gerne vil have et træ, hvor du nemt kan sætte dit eget præg på det, er det en god ide at vælge et takstræ. Taksen vokser hurtigt, hvilket gør, at du i løbet af fire til fem år, kan skabe nogle smukke figurer af det. Det kan være med til at give noget liv og dynamik i din have.

Du skal være opmærksom på, at der er meget arbejde forbundet med at forme et takstræ. Hvis du ønsker, at træet har en meget stram form, skal du klippe det i hvert fald en gang om måneden. Har du ikke mod på selv at klippe den grundlæggende form, kan du købe et takstræ, der allerede er formklippet.

Grantræet er en klassiker

Et af de helt klassiske nåletræer er selvfølgelig grantræet. Træet fås i et utal af forskellige varianter, der alle er meget hårdføre i det danske klima.

Har du en nabo, hvor du føler, at vedkommende kan se ind i din have, kan det være en god ide at plante nogle grantræer til at give dig noget privatliv i haven. Du kan også få dværggrantræer, der vokser meget langsomt. De er flotte at have som pynt i et bed i haven.

Priser på nåletræer

Det er meget forskelligt, hvad et nåletræ koster og kommer selvfølgelig helt an på, hvilken type du ender med at vælge. Der er mange flere slags end de tre, der er beskrevet herover. På Plantetorvet.dk har de et stort udvalg af nåletræer til rimelige priser.

Du kan for eksempel få et abetræ fra omkring 325 kroner, en taks fra mellem 25 og op til cirka 400 kroner og et grantræ fra omkring 130 og helt op til 1300 kroner. De billige træer er selvfølgelig små træer, hvor der vil gå mange år, før de er vokset op. De dyrere træer er dem, der er ældre og dermed større. Hvis du gerne vil have læ eller slippe for en nysgerrig nabo med det samme, er det altså de dyrere træer, som du skal kigge på.

Du får rabat, jo flere træer du køber af den sammen slags. Der er altså penge at spare, hvis du køber 10, 50 eller 100 træer.

Plantevejledning til plantning af klumpplanter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *